Kraj meseca obično dočekujemo ozbiljno istanjenih novčanika, pa su nam zanimljiva starinska verovanja o ispunjenju želja. Jedno od njih se odnosi na prvi dan u mesecu, za ritual vam je potreban samo jedan list lovora.

Potrebno je prvo da se umirite i provedete nekoliko minuta na svom omiljenom mestu u kući. Isključite telefon i televizor, posvetite se svojim mislima i udubite se u svoje najvažnije potrebe i želje. Ne zaboravite, univerzum nam donosi najpre ono što nam je istinski potrebno.

Dakle, u ovakve želje ne možete da svrstate "još samo jedan par sandala koji vam je neophodan", već se potrudite da istinski oslušnete sebe. Kada budete uspeli da svedete sve svoje potrebe i maštanja na najvažniju želju, pretočite je u jednu reč.

Zatim tu reč napišite na listu lovora, a onda ga pažljivo zapalite iznad nekog metalnog ili keramičkog suda. Kad počne da gori, spustite ga u posudu i posmatrajte dok ne izgori u potpunosti. Mislite na svoju želju.

Pepeo prospite ispred kućnog praga, okrenite se u pravcu vetra i pustite da ga on odnese, a u sebi pomislite koliko vam je važno da vam budućnost donese baš ono što ste na listu napisali.

Izvor: Lepa&Srećna