Premda nas od polovine februara stalno prati sve prijatnije vreme, meteorolog Nedeljko Todorović navodi da, uprkos tome, i dalje ne može da se tvrdi da je zimi došao kraj, ali da proleće polako kuca na vrata. Već u toku naredne sedmice, čeka nas dalji porast temperature - uglavnom između 15 i 17 stepeni. Međutim, poslednjih dana februara očekuje se pad temperature koji će verovatno trajati i tokom prvih dana marta.

"Ja mislim da ne bi trebalo da bude neki značajan pad da bude opet zime i hladnoće u tom smislu", naveo je Todorović i dodao da izgleda da bi, po nekom ritmu smene toplih i hladnih perioda, do još jednog pada temperature moglo da dođe između 10. i 15. marta. Meteorolog je podsetio da, klimatološki gledano, od 1. marta ulazimo u proleće.

Međutim, on je poručio i da nije vreme za pakovanje zimske garderobe, kao i to da je nemoguće precizno utvrditi kakva će temperatura biti do kraja zime. Kako je podsetio, prosečan datum poslednjeg snega je 23. mart a  moguće je i da sneg padne i posle tog datuma.

Izvor: RTS