Vremensku prognozu do kraja novembra objavljuje naš čuveni meteorolog Đorđe Đurić. Ušli smo već duboko u jesen i već se najavljuje prvi sneg.

U ponedeljak, 16. novembra 2020. godine se sa severozapada očekuje približivaje hladnog frota. Ispred njega će preko našeg područja preovladavati južno strujanje i posle dužeg vremena u većem delu Srbije biće sunčanih intervala i biće veoma toplo za ovo doba godine. Maksimalna temperatura u pojedinim delovima Srbije biće i do 19°C, u Beogradu do 17°C. Maglovito i tmurno, ali i hladnije vreme zadržaće se u Timočkoj i Negotinskoj Krajini.

U ponedeljak krajem dana do severozapada Srbije očekuje se prodor hladnog fronta, u utorak i preko ostalih predela Srbije, pa će doći do naoblačenja sa kišom, uz pad temperature i skretanje vetra na severozapadni. Maksimalna temperatura u utorak i u sredu u većem delu Srbije biće oko 10°C.

U sredu umereno do potpuno oblačno i prohladno, samo toku jutra na jugoistoku ponegde sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, krajem dana u skretanju na jugoistočni. Minimalna temperatura od 4 do 8°C, na severu Vojvodine 2°C, maksimalna dnevna od 8 do 12°C.

VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA NOVEMBRA 2020: Evo kad se očekuje prvi sneg u Srbiji
RHMZ / printskrin Izgledi vremena za Beograd i širu okolinu za period: 16.11.2020.- 15.12.2020.

U Srbiji u četvrtak suvo i sa sunčanim intervalima. U košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura od 10 do 14°C. U petak sa severozapada novo naoblačenje i zahlađenje sa kišom, na planinama sa snegom, temperatura u padu, a duvaće jak severozapadni vetar.

Za vikend veoma hladno, u subotu i uz jak severozapadni vetar, a maksimalna temperatura biće od 4 do 8°C.

U subotu na severu i zapadu Srbije razvedravanje, pa će tokom dana biti suvo, a u ostalim predelima biće oblačno sa kišom, susnežicom i snegom, uz prestanak padavina do kraja dana. U nedelju suvo. Za vikend veoma hladno, u subotu i uz jak severozapadni vetar, a maksimalna temperatura biće od 4 do 8°C.

Kraj novembra doneće vreme u skladu sa kalendarom, uz jutarnje temperature oko 0°C i dnevne oko 5-6°C, pa ne bi bio isključen ni prvi simblični sneg i u nižim predelima Srbije.

Prema rečima meteorologa RHMZ Nedeljka Todorovića, snega će biti već u petak na subotu, ali samo uvišim predelima zemlje.

Vremenska prognoza do 1. decembra 2020.
RHMZ / printskrin 

“Od petka se očekuje malo hladnije i novo naoblačenje. Između petka i subote bilo bi malo snega”, kazao je Todorović za TV Prva.

Upitan kakav će biti decembar, Todorović je rekao da neće biti nekih bitnijih promena u odnosu na vreme kakvo je sada.

“Ovako kao i sada biće početkom decembra, maksimalne temperature bi bile od pet do 10 stepeni”, rekao je Todorović.