U većem delu zemlje u četvrtak, 14. maja 2020. godine će biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim periodima i veoma toplo, a sutra se tek očekuje šok temperatura - prema prognozi RHMZ, živa sutra skače na tropskih 36 stepeni Celzijusa!

Vetar će danas biti slab i umeren, u planinskim predelima jugozapadne Srbije povremeno će biti jak južni i jugozapadni. Uveče na severu severoistočni.

Jutarnja temperatura kretaće se od 12 do 20, a najviša dnevna od 30 do 34 stepena.

I u Beogradu će biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim periodima i veoma toplo. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugozapadni, uvece u skretanju na istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura oko 20, najviša dnevna oko 31 stepen.

Kako se navodi na sajtu Republičkog hidrometerološkog zavoda (RHMZ), u zapadnoj Srbiji , Sremu, na jugu Bačke, u srednjem i južnom Banatu, na području Beograda, severu Šumadije i delu istočne Srbije, u naredna dva sada povremeno će padati kiša, pa ponegde je moguć i kratkotrajni pljusak sa grmljavinama.

Pravi šok stiže u petak, 15. maja!

U petak će biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim periodima, u većini mesta sa temperaturom znatno iznad prosečnih vrednosti. Kako se navodi na sajtu RHMZ, temeperatura će se kretati čak do 36 stepeni Celzijusovih!

Samo će u severnim predelima biti malo svežije uz mogučnost kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom.

Za dane vikenda i u ponedeljak pre podne promenljivo oblačno, u severnim predelima uz mogućnost kratkotrajne kiše.

U većini krajeva s temperaturom oko proseka za ovo doba godine (od 23 do 27 stepeni), osim na jugu gde će se zadrzati veoma toplo.

U ponedeljak, 18. maja, posle podne u severnim, a u toku noći i u ostalim predelima jače naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

Zatim, od utorka svežije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, osim na jugu gde ce zadržati uglavnom suvo.

Izvor: Blic