U utorak 3. marta 2020. godine, u većem delu Srbije će biti umereno oblačno i suvo,toplo do 23 stepena i vetrovito.

Naoblačenje s kišom koje će do sredine dana zahvatiti severne, zapadne i jugozapadne krajeve posle podne će se proširiti na centralne, a uveče i noću na istok i jugoistok Srbije.

Vetar umeren i jak, na jugu Banata i planinama povremeno olujni, južni i jugoistočni, posle podne i uveče u slabljenju i kratkotrajnom skretanju na zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 5 stepeni na istoku i jugoistoku, kao i po pojedinim kotlinama do 15 stepeni na jugu Banata.

Najviša temperatura od 13 u Negotinskoj krajini do 23 stepena u centralnim i južnim krajevima Srbije. Sutra će i u Beogradu biti vetrovito i toplo do 19 stepeni i uz postepeno naoblačenje koje će doneti kišu.

Više padavina očekuje se posle podne, uveče i u toku noći. Vetar će biti umeren i jak, južni i jugoistočni, posle podne u slabljenju i kratkotrajnom skretanju na zapadni i jugozapadni. Temperatura od 14 do 19 stepeni.

U sredu 4. marta biće oblačno i osetno hladnije s kišom, na planinama sa snegom.

Do četvrtka, 5. marta,  ujutro na severu i zapadu, a u toku dana i u ostalim krajevima postepen prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Od petka do kraja sedmice pretežno oblačno, povremeno kiša, na planinama sneg. Juzni i jugoistočni vetar biće u pojačanju.

U ponedeljak kratkotrajno razvedravanje, a u utorak novo naoblačenje i temperatura do kraja sedmice oko prosečnih vrednosti, a zatim u manjem porastu.

Izvor: Kurir.rs/Tanjug