Za vikend 16. i 17. marta 2019. godine je osetno porasla temperatura širom Srbije

U Srbiji i u Beogradu će u ponedeljak 18. marta 2019. godine biti toplo i u većem delu zemlje pretežno sunčano. Po podne i uveče na severu i zapadu doći će do naoblačenja, sa slabom kišom.

Vetar će biti slab i umeren, na planinama i jak. Najniža temperatura od 2 do 11, a najviša od 14 na severozapadu do 24 stepena Celzijusa na jugoistoku, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Od utorka 19. marta 2019. godine se prognozira naoblačenje sa kišom i osetnim padom temperature na 6 stepeni ujutru i 11 stepeni u toku dana.

U sredu je oblačno i temperatura će da poraste na 13 stepeni u toku dana, dok će jutra ostati hladnija sa temperaturom do 5 stepeni. Vreme će se od četvrtka prolepšati a temperature će postepeno da rastu, tako da u četvrtak će biti 15 stepeni, u petak 17, dok u subotu i nedelju ponovo dolazi toplije vreme sa temperaturama od oko 19 stepeni.

Na sledećoj strani pročitajte u kojim krajevima je pao sneg...

PageBreak

Međutim na Balkan je stiglo i pogoršanje vremena. Kiša 18. marta 2019. godine pada duž Jadrana, i u severozapadnoj unutrašnjosti Hrvatske.

Kako dan bude odmicao, padavina će biti i na drugim mestima, a kiša će biti lokalno obilnija na širem riječkom području i u gorju.

Promena vremena donela je sneg na Sljemenu, a zabelela se i opština Pušća kod Zaprešića.

Već oko podneva temperatura vazduha će u većem delu Hrvatske biti i za oko 10 stepeni niža nego u nedelju, pri čemu će dodatni osećaj hladnoće pojačavati severni i severoistočni vetar, dok će se u južnijim krajevima veći deo dana zadržati relativno toplo.

Izvor: Lepa & Srećna/24 sata