Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priče iz Srbije

ŠOK! ZA SMRT TURISTA U HURGADI KRIVA BAJATA HRANA? Ovo su simptomi na koje su se turisti žalili

Autor Marija Ivosh
Autor Marija Ivosh

Nemarnost turističke agencije je dovela do tragičnog događaja koji je uznemirio javnost!

Izvor: Foto: Profimedia

Kada su Džon Kuper (69) i njegova žena Suzan (64) nađeni mrtvi u hotelskoj sobi u egipatskom letovalištu Hurgada pre deset dana, istražni organi usmerili su se prvo na analizu ventilacijskog i rashladnog sistema u hotelu.

Naime, i njihova ćerka Keli (40) razbolela se ali je uspela da preživi pošto je napustila sobu i izašla u kratku šetnju.

Ona navodi da se u sobi osećao neobičan miris, ali su se pojavile i tvrdnje da su se drugi turisti žalili na težak umor. Oko 300 njih evakuisano je iz hotela. 

Međutim, 30. avgusta 2018. godine isplivao je i podatak da je na smeštaj u organizaciji turističke agencije "Tomas Kuk" već ranije bilo žalbi. 

Tako je pre 4 nedelje agenciji bilo naređeno da isplati 26000 funti jednoj porodici koja je dobila stomačne tegobe u egipatskom letovalištu. U presudi je navedeno da agencija nije uspela da osigura hranu piće koji bi bili bezbedni za ljudsku upotrebu, bez patogenih mikroorganizama i skladišteni, spremljeni i podgrejani na pravi način. Takođe su naveli da je hrana bila servirana sirova, nedokuvana i bajata. Sada je došlo i do smrti - bračni par Kuper je preminuo!

Bili su smešteni u hotelu "Stajgenberger Akva medžik" u egipatskom letovalištu Hurgada na Crvenom moru. Par se u ponedeljak 20. avgusta 2018. godine razboleo uveče i onda su narednog dana podlegli bolesti. 

PROČITAJTE JOŠ: OPREZ! EVO GDE VAS VREBAJU LAŽNE VRAČARE I VIDOVNJAVCI: kazne za uznemiravanje građana vračanjem i proricanjem

Egipatske vlasti su prvobitno opisale smrt Kuperovih kao normalnu smrt starijeg čoveka i njegove žene. Novi izveštaji ukazuju da su se kod gostiju navedenog hotela javile i stomačne tegobe, a sumnja se na bakteriju šigelu. Pomenuta presuda protiv agencije nastala je i na osnovu analize procesa čuvanja hrane u kuhinji, koja pokazuje da je bilo propusta.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO MOGU DA VAM UKRADU NOVAC SA KARTICE: kako lopovi mogu da potroše novac sa vašeg računa u banci

Izvor: Kurir.rs/ Gardijan

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...