Tupavica, atraktivni vodopad, jedan od mnogih na Staroj planini, koje se održalo u subotu 25. avgusta 2018. godine, bio je i mesto na kojem je dvoje mladih izabralo da izgovori sudbonosno "da". Venčali su se Angelina Filipović i Miloš Jeremić, iz Mladenovca, inače članovi Planinarskog kluba "Greben", dok im je pred matičarkom iz gradske uprave u Pirotu Slađanom Božilović, kumovao Nenad Stevanović, njihov kolega iz Niša i član PK "Preslap".

PROČITAJTE JOŠ: DA LI SU MUŠKARCI KRIVI ŠTO ŽENE U SRBIJI NE RAĐAJU: rezultati novog istraživanja podelilo javnost u Srbiji

Supružnici kažu da vole planinu, da su se na planinarenju upoznali i da su zajedno doneli odluku da se jedno drugom obavežu upravo na ovom mestu koje je po njima među najlepšim u Srbiji.

- Voleli bismo da našim stopama krenu i drugi mladi, da se venčavaju u ovakvom ambijentu i lepoti - rekli su nam mladenci, dok matičarka kaže da joj je ovo jedinstveno venčanje i da će ga pamtiti do kraja života i pričati kolegama o njemu. 

PROČITAJTE JOŠ: ZAŠTO SE SVATOVI KITE RUZMARINOM: lekovita biljka u čije moći se veruje od davnina

Ovo je inače jedino venčanje u poslednjih tridesetak godina u Dojkincima. Početkom maja, u Visočkoj Ržani, na nekih desetak kilometara pre Dojkinaca, venčali su se Aleksandra i Dušan Mitić iz Pirota, na Dušanovoj dedovini.

Poruka oba para je da se ne zaborave koreni i preci, ali i povratak planini i netaknutoj prirodi.

Kliknite OVDE da pogledate sve slike sa venčanja u galeriji!

Tekst: V. Ć.

Izvor: Novosti

LepaiSrecna Miloš i Angelina priredili su venčanje koje je podsećalo na bajku a poruka ovo dvoje mladih će vas raznežiti!