Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRPSKA DOMAĆICA ODUŠEVILA INTERNET: evo kako da uštedite za porodično letovanje

Evo kako jedna porodica može da uštedi novac a da se ničega ne odrekne!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kupovina na akcijskim sniženjima može biti dobar način da porodica uštedi a da ne mora ničega da se odrekne, jer su razlike u cenama često drastične, kao što je slučaj kod piletine ili svinjetine.

Prema računici četvoročlana porodica koja kupuje namirnice i higijenska sredstva na sniženjima umesto isti taj proizvod po redovnim cenama za nedelju dana može da uštedi nešto više od 1.700 dinara, ili oko 6.800 mesečno, odnosno 57 evra. Kad se ova računica pomnoži sa 12 meseci, može se zaključiti da porodica godišnje tako može da uštedi čak 684 evra, odnosno jedno jeftinije porodično letovanje.

Jedan od primera da je moguće bolje proći ako se obrati pažnja na sniženja jeste trenutni cenovnik piletine. Tako se kilogram pilećih grudi, u zavisnosti od trgovinskog lanca, prodaje za 240 dinara za kilogram na sniženju, dok je u drugim kilogram istog mesa čak 400 dinara po redovnoj ceni.

PROČITAJTE JOŠ: 6 stvari u kući koje kradu bogatstvo: evo koji predmeti sprečavaju da NOVAC uđe u vaš dom (FENG ŠUI)

Kada je svinjsko meso u pitanju, cene u prodavnicama neverovatno variraju. Kilogram svinjskog buta može se tako kupiti za 420 dinara u jednoj, ali i za 550 dinara u drugoj prodavnici.

Uštedu veću od 300 dinara nedeljno može vam doneti kupovina mleka koje na akciji može da se kupi i za 85 dinara za litar, dok redovna cena ovog proizvoda za litar iznosi i do 150 dinara.

Marija H. Vojnić iz okoline Subotice kaže da dva puta nedeljno kupuje u nekoliko velikih marketa, i to uglavnom proizvode na akcijama, jer smatra da tako može da obezbedi deci sve što im je potrebno.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije