Lekarski pregledi mogu da se zakažu i preko aplikacije "izabrani doktor" na mobilnom telefonu, izjavio je 30. maja 2018. godine Nikola Radoman iz Ministarstva zdravlja.

PROČITAJTE JOŠ: KOLIKO KOŠTA VELIKA MATURA: evo koliko novca roditelji treba da izdvoje za kupovinu odela, cipela i haljina za maturante

"Ministarstvo zdravlja ide u korak sa digitalizacijom i planovima Vlade Srbije. Shodno daljem razvoju IZIS-a omogućili smo građanima novu mobilnu aplikaciju", rekao je on za Prvu tv i dodao da se aplikacija "izabrani doktor" preuzima sa gugl plej prodavnice i da je besplatna.

Aplikacija pruža tri mogućnosti - da se zakaže izabrani lekar, izabrani stomatolog i izabrani ginekolog, naveo je on i pojasnio da se jednim klikom mogu videti svi slobodni termini i da se, osim zakazivanja, pregledi mogu i otkazati.

PROČITAJTE JOŠ: VREMENSKA PROGNOZA ZA JUN 2018. GODINE: da li nas na početku leta očekuju velike padavine?

Radoman je rekao da je prošlo dva dana kako je aplikacija puštena, da je skinuo veliki broj ljudi i da su utisci pozitivni.

Ali sudeći prema komentarima korisnika ove aplikacije velika većina podržava ideju i zadovoljni su ovom idejom koja će promeniti funkcionisanje zdravstva na bolje, ali ima i nezadovoljnih korisnika koji su u većini.

Korisnici ističu da aplikacija ne funkcioniše, da ne prihvata njihov LBO, a često i aktivacioni kod prilikom ulaska u aplikaciju nije ispravan. Napominju da neki izabrani lekari nisu na spisku i da je baza podataka katasrofalna i da se pod hitno reše ovi problemi, kojih ima mnogo.

Izvor: Novosti/Tanjug