Ipak, postoji dosta načina da se zdravo hranimo. Sada to može biti čak i zabavno, ako se primene neke stare stvari, a nove metode. Naime, poznato je svima kakav je kvalitet hrane ispod sača, na roštilju, u crepulji ili iz kotlića. Evo sada i tanjirača je na redu da se opiše. Zašto je ovo dobar izbor?
Pa prvi razlog je mala količina ulja. Drugi razlog je brza priprema hrane.
Treći razlog je dugotrajnost, kao i praktičnost. Ne treba nam neka druga posuda, već se direktno može iz nje poslužiti. Tanjirača je odlična u prženju ribe, krompira, kobasica, mesa i sl. Zaista lepo izgleda kada se u tanjirači poredjaju ribe i to tako da glave budu spojene u njenom udubljenju, a repovi budu ka spoljnoj strani. Maštovitost je dozvoljena, svako može da aranžira na svoj način jelo i to dok se još sprema.
Ovde je bitno da se zna da je tanjirača udubljena na sredini i da je to njena najtoplija površina, a krajevi su manje topli. Tako se i hrana treba poredjati, ono što se duže peče ide u sredinu, a ono sto se kraće peče ide na krajeve. Uostalom, čim se par puta proba lako se nauči rukovanje ovom neobičnom “šerpom”, “fritezom” ili “tiganjem”. Videćete kako je lepa “moča” u talandari prilikom pečenja mesa. I na kraju lako se održava, a pogodna je i za transport.
Izvor: Talas
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka