Lepa Lukić troši po jednu penziju nedeljno: Cifre su takve da ne mora da peva

"Mogu da živim od pesama", kaže Lepa Lukić koja uživa u tri penzije.

ATA / Antonio Ahel

Lepa Lukić će napuniti 85 godina 13. januara, ali voli da kaže kako "nema veze s penzionerima" mada penziju prima već pune 23 godine. Druži se s mladima, oblači se mladalački i nastupa, ali samo zato što voli da peva i što je to podmlađuje.

"Tri penzije imam i sve sam zaslužila", kaže Lepa. "Ja sam nacionalnu dobila sa zaslugom. U statusu estradnog umetnika sam 25 godina, a pre toga sam bila običan estradni umetnik. Tako sam dobila veću osnovicu za penziju. Ja mogu da trošim jednu penziju nedeljno, ne moram da se ustežem.

Jednu u iznosu od 107.000, kao osnovna penzija, koju sam zaslužila radnim stažom, drugu, nacionalnu penziju, koju mi je dodelila država, u iznosu od 73.000 dinara, i treću, u iznosu od 1.250 evra koju dobijam iz Kanade, a koju sam nasledila od pokojnog muža", ispričala je Lepa Lukić u emisiji "Posle ručka" na Happy TV.

ATA / Antonio Ahel 

Podsetimo, Lepa je počela karijeru 1964. godine, pesmom "Od izvora dva putića", a više puta je proglašena "kraljicom narodne muzike" zbog nepogrešive intonacije i neobične lakoće u pevanju. Snimila je trideset albuma i brojne singl ploče, a oprobala se i na filmu. I danas uživa u pesmi. 

ATA / Antonio Ahel 

"Ja pevam što volim. Što se novca tiče, ne moram nikad da zapevam! Ali, ja volim. To mene podmlađuje, vraća me u mladost, puna sam energije, ništa mi nije teško.

ATA / Antonio Ahel 

Što meni treba uopšte da snimam, mogu da živim od pesama koje su bile i ostale veliki hitovi. Ali, hoću da obradujem moje fanove", rekla je svojevremeno Lepa u Jutru na Prvoj.

Pročitajte i na šta Lepa potroši najviše novca i pogledajte više njenih slika u galeriji.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Lepa Lukić ekskluzivno za Kurir poslala poruku Jeleni Karleuši  Kurir televizija