Tito ju je obožavao, umrla je u mukama: Niko od kolega nije došao na sahranu

Uspomena na pevačicu Usniju Redžepovu ne bledi...

youtube

Pevačica narodne muzike Usnija Redžepova preminula je pre tačno devet godina, posle duge i teške bolesti.
Odrasla je u siromaštvu, iza sebe je ostavila bogatu karijeru, a na sahrani se nije pojavio niko od kolega.

Poslednji dani su joj bili surovo teški. Patila je, bolovi su bili nepodnošljivi, ali ipak je pokušavala da do poslednjeg dana bude pozitivnog duha, što je tada priznala u izjavi za Kurir.

"Ne puštajte me, ostanite sa mnom. Umirem! Gotova sam! Borim se koliko mogu, hoću da ozdravim", rekla je tada Usnija, ali je ipak skupila snagu za život.

Veliku popularnost donela joj je uloga Koštane, predstava je na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu bila punih 25 godina, a Usnija je Koštanu odigrala više od 150 puta.

Nemanja Mandić 

Kako se tada pričalo i pisalo, Josip Broz Tito bio je očaran lepotom Usnije Redžepove, a ona ga je upoznala kada je bila pozvana da zabavlja lovce na njegovom imanju u Karađorđevu. Posle nastupa joj je prišao Titov pomoćnik i rekao da predsednik želi da je upozna.

Inače, posle pevačicine smrti, na Fejsbuku se pojavio oglas u kojem su se prodavali antikviteti Usnije Redžepove, kao i njen klavir, koji je krasio luksuznu kuću u Dušanovcu. Ono što je najbizarnije jeste činjenica da se na istom oglasu nalazio i krevet pokojne pevačice, u kojem je provela poslednje trenutke života. Pročitajte i kako se treba moliti na Zadušnice.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Sahrana Slađane Milošević  Kurir

Tekst: Scena/ Lepa&Srećna/Jasmina Glišić