Za smrt glumice Melite Bihali Srbija i region saznali su 25. avgusta, dan nakon što je dramska umetnica sahranjena. Kako piše "Kurir", glumica je tokom života izrazila želju da bude sahranjena u porodičnoj grobnici, daleko od očiju javnosti. To se i dogodilo 24. avgusta, a po njenoj želji javnost je obaveštena tek sutradan, nakon obreda.

Penzionerske dane Melita je provodila u svom stanu, gde je živela mirnim i povučenim životom, u slozi s komšijama, a kako je otkrila u velikoj ispovesti pet meseci pre smrti, želja joj je bila da njen pepeo bude prosut u more.

Melita Bihali
Youtube / Printscreen / MONDO PORTAL 

"Ne razmišljam o smrti, ničega se ne plašim. Živim svoj život onako kako mogu. Ako mi ostane viška novca, ako zaradim ili mi ostane od penzije, pomažem onome ko nema u komšiluku. Svi me ovde, koliko znam, vole i cene. Ovde ću biti dok sam živa, a kad umrem, moj pepeo neka prospu u more, a može i u reku, dospeće do mora", rekla je tada za gorepomenuti medij.

"Volela bih da me pamte po tome što nikada nikoga nisam uvredila. Mnogo puta sam se svađala zbog nepravde, eto, samo to, kad već moram da kažem. Dolazila sam u sukob s ljudima jer sam bila na strani pravde, i to je jedino što sam u životu grešila", govorila je glumica, čija je večna kuća i dalje misterija za javnost.

U svojoj bogatoj karijeri odigrala je više od 70 uloga na filmu i u dečjem pozorištu "Duško Radović". Ipak, najveću popularnost donela joj je rola služavke Olje u filmu "Maratonci trče počasni krug". Pored toga, Melita je bila i profesorka jezika, balerina, književnica i rediteljka.

Melita Bihali patila što nema decu
Youtube/Printscreen/Centar Film 

Veliku ljubav gajila je prema lutkarstvu, pa je režirala 12 lutkarskih predstava, s kojima je nastupala širom Jugoslavije.

Poslednju ulogu ostvarila je u filmu "Da li ste videli ovu ženu?" Matije Gluščevića i Dušana Zorića, koji je prikazan na Filmskim susretima.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Sahrana Branke Veselinović Kurir