SLAVNA GLUMICA HOLIVUDA PATI OD NEIZLEČIVE BOLESTI: Bolovi su strašni, više ne može bez štapa

Holivudska glumica Ketlin Tarner pati od reumatoidnog artritisa, ovo su prvi simptomi.

Profimedia

Ketlin Tarner je postala jedna od najslavnijih glumica Holivuda zahvaljujući ulogama u filmovima kao što su "Čast Pricijevih", "Slučajni turista" i "Rat Rouzovih".

Imala je čast da dobije dve nagrade Zlatni globus, a onda je počela da pati od tegoba koje niko nije mogao da objasni u prvo vreme. Dijagnoza reumatoidnog artritisa je postavljena tek godinu dana kasnije, a rečeno joj je da će uskoro da završi u invalidskim kolicima.

Reumatoidni artritis je autoimuna bolest, a nastaje kad imuni sistem počne da napada zglobove kao da su strano telo u organizmu.

Shutterstock  

"Bilo je dana kad nisam mogla da držim čašu s vodom. Nisam mogla da uzmem ćerku u naručje... Stopala su mi bila tako otečena da nisam mogla da obujem nijedne cipele, a kamoli da hodam", piše Ketlin u svojim memoarima.

Poslednji put se pojavila pred publikom na premijeri filma Bredlija Kupera "Maestro". Međutim, paparaci su je sada uhvatili u šetnji ulicama Njujorka, a na slikama se vidi da holivudska zvezda ima veliki problem sa hodom. Ne ide više bez štapa, a gojaznost samo otežava muke.

Profimedia 

Ketlin Tarner je više puta već operisana, a za to što nije u kolicima može da zahvali samo modernim lekovima. U crnim patikama i širokim pantalonama, preko kojih nosi dug crni kaput, nekadašnja ikona Holivuda je skoro neprepoznatljiva.

Prvi znaci reumatoidnog artritisa su umor i blago povišena temperatura, a javljaju se i bolovi u sitnim zglobovima šake i stopala. Karakteristično je da nikad ne boli prvi zglob prsta, odmah iza nokatne ploče. Uzroci nisu još jasno utvrđeni, ali se sumnja na stres kao mogući okidač, ali i nepreležane bakterijske i virusne infekcije. Pročitajte i kako lečiti simptome artritisa.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

UZ VITAMIN D3 ČUVATE KOSTI I ZGLOBOVE! Od preloma kuka u prvoj godini umre 20% bolesnika, 30% ostanu invalidi (KURIR TELEVIZIJA)  Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.