VEROVATNO NISAM DOVOLJNO DOBRA, KADA ME NE BIRAJU: Marija Petronijević odlazi na kastinge, ali bez uspeha

Iako joj se smešila uspešna karijera, glumica je pre devet godina napustila Beograd i vratila se u rodno selo, gde se bavi poljoprivredom.

ATA / Antonio Ahel

Glumica Marija Petronijević je želju da život nastavi u rodnom mestu Visibabe pored Požege dobila pre devet godina kada je i otišla iz Beograda. Zasadila je plantažu jagoda, kupila je stado ovaca i pronašla svoju sreću, koju je upotpunilo rođenje sina krajem oktobra 2021. godine.

"Ustajem oko sedam da hranim dete. Na svu sreću, dobro je, smeje se veći deo dana. Malo mu pričam, on me posmatra, i osmehom mi dušu hrani. Partner mi pomaže i aktivno učestvuje u svemu oko deteta. Nakon toga, kreću poslovne aktivnosti. Pregledanje video snimaka sa farme i obilazak biljaka, da ustanovim da li negde nešto nedostaje. Trenutno imam saradnika koji hrani životinje i kontroliše ograde. Razgovori sa tehnolozima, veterinarima, i nekim stučnjacima iz oblasti agronomije, i na kraju konsultacije, sa partnerom, šta on misli o svemu tome. Sledi donošenje odluka, i planiranje sledećeg dana", kaže glumica koja je poslednjih meseci išla na nekoliko kastinga.

"Desilo se da me produkcija pozove, a da me tamo sačekaju sa pitanjem zašto sam došla uopšte i zar nisam digla ruke od glume. Neprofesionalno, ponekad mi se čini i pomalo zavidno, ali odgovorim im ljubazno, da idem tamo gde me pozivaju, da mogu svašta i da čujem i da vidim, da se ne ljutim ako su i mišljenje promenili da im nisam potrebna. Ima i onih drugih koji su odgovorni, ali nisam verovatno dovljno dobra, kada me ne biraju",  rekla je za "Blic" Marija, koja ne žali, jer ima druge stvari koje je ispunjavaju:

"No, na svu sreću imam čemu da se posvetim, i sa kastinga kome da se vratim, porodici i drugim poslovima. Poljoprivreda, sušta suprotnost od glume - izuzetno je teško. Nekada se desi da od milion saveta ne znate koji je pravi, a pogrešan put, što znači izgubljena godina. Kako proceniti ko je stručan, a ko nije, jer diploma i zvanje nažalost nužno ne znače i znanje. Izloženost javnoj kritici, pa i pohvali u mom slučaju je velika. Pojedine aktivnosti koje sprovodim učinila sam javnim. Ideja mi je da pustim strim uživo 24 sata, i učinim dostupnim javnosti život jednog poljoprivrednika. Dobra okolnost sa biljkama i životinjama je što sa njima nema laži, i skrivenih namera".

Identitet oca svog deteta još krije, ali je napomenula da je to muškarac koji je imao, pre svega, dovoljno sluha da čuje šta je ono što govori. "A onda je imao i dovoljno pameti da može da se nosi sa ženom kao što sam ja. A nije lako", rekla je Marija.

Ona uživa u svim poslovima, pa je pokazala i kako vozi traktor. "Nema tog poštenog posla, kog bi čovek mogao da se stidi i srami. U zemlji seljaka na brdovitom Balkanu, oni su ti koji uvek mogu ići podignute glave, jer su svoj narod i svoju zemlju branili i odbranili, hranili i nahranili, čuvali i sačuvali… Nije im lako. Ja to znam", napisala je svojevremeno.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna