TEK SAD SHVATAM KAKO JE ŽENAMA SA DECOM: Paulina Manov nije radila 10 godina, njena priča je inspiracija za sve majke

Paulina Manov je uspela da uskladi karijeru i porodičan život, ali njen put nije bio lak.

Kurir / Marina Lopičić

"Dugo nisam razumela zašto žene žele da se vrate na posao posle rođenja deteta", kaže Paulina Manov, koja se prošle godine ponovo vinula među zvezde srpskog filma, ulogom Ljiljane u "Tomi".

Talentovana glumica napravila je pauzu dugu punih deset godina i, kako je ispričala u emisiji "Beogradska hronika" na RTS, tokom tog vremena je uživala u majčinstvu. Podsetimo, ona se udala se za dramskog pisca Vladimira Đurđevića i rodila dvoje dece - Minu i Rastka, pa se posvetila njihovom negovanju. Za to vreme, karijera je bila "na pauzi", a Paulina se tokom prve trudnoće ugojila punih 30 kilograma.

Kako je sama svojevremeno opisala, volela je svoje telo i nije joj smetalo što ima višak masnih naslaga, jer je na njih "Mina mogla da se nasloni i da joj bude udobno". Nije tada pratila u ogledalu do koje je mere to otišlo, samo je primetila da ne može više da obuče garderobu koju je ranije nosila. Ipak, sve se teže kretala i osećala kao da ima "još jednu osobu" obmotanu oko sebe. Naporni treninzi i dijete su dali efekta i ona se vratila ulogama u pozorištu.

"Uvek postoji strepnja da li ćete uspeti da ponovo dobijete posao i zato sada razumem žene kojima se žuri", kaže Paulina. "Nije nimalo lako biti i zaposlena žena i majka, biti spremna da sve razumete, uz to budete lepi, negovani."

Njenom samopouzdanju je doprinelo, kako je svojevremeno objasnila, upravo to što je u čitavom procesu rođenja dece, gojenja, mršavljenja i ponovnog vraćanja glumi ona zavolela sebe. "Dete je biće koje postaje nezamenljivo u vašem životu, neko kome ste dali svoje srce, a ono ga drži u svojoj ručici. Zato ste mnogo osetljiviji, postajete mekši i otvoreniji za povrede. Ali dobili ste nekoga ko vas voli i koga ćete vi bezuslovno zauvek voleti", kazala je ona posle rođenja prvog deteta.

Instagram / paulinamanov@gmail.com Zvezda filma "Toma" napravila je veliku pauzu zbog dece i porodice.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna