"OSETILA SAM OŠTAR GRČ!" MEGAN MARKL IZGUBILA BEBU: "Spontani pobačaj je nepodnošljiva tuga za svaku ženu"

Megan Markl je opisala kako je doživela spontani pobačaj, ceo svet je zanemeo pred rečima supruge princa Harija.

Profimedia

"Osetila sam oštar grč. Spustila sam se na pod držeći Arčija u naručju i pevušila mu uspavanku da umirim i njega i sebe. Bila je to jedna vesela melodija u oštrom kontrastu sa mojim osećajem da nešto nije u redu." U potresnom tekstu koji je objavio Njujork Tajms, Megan Markl je opisala kako je doživela spontani pobačaj u julu 2020. godine. "To je gotovo nepodnošljiva tuga, koju mnogi dožive ali malo ko o tome priča", piše vojvotkinja od Saseksa. 

"Dok sam u zagrljaju držala svog sina prvenca, znala sam da gubim svoje drugo dete. Satima kasnije, ležala sam u bolničkom krevetu i držala muža za ruku. Osetila sam kako mu je dlan lepljiv i poljubila mu prste. Ruke su nam bile mokre od suza, i mojih i njegovih. Zurila sam u hladne bele zidove, pogled mi je samo klizio preko njih dok sam pokušavala da zamislim kako ćemo ovo preboleti."

"Gledala sam kako mu se kida srce i shvatila da jedini način da sve prebolimo leži u pitanju - da li smo OK. To je ono što svi treba da pitamo jedni druge", poručila je Megan.

"Gubitak deteta znači gotovo nepodnošljivu tugu, a dožive je mnogi. Malo njih o tome priča", kaže Megan. "Te jednostavne reči - da li ste OK - mogu da pomognu svima koji su doživeli veliki gubitak u ovoj teškoj 2020. godini."

Izvor: Lepa&Srećna