Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marija Vicković: Radujem se svakoj premijeri

Pred premijeru "Dame s kamelijama" koja je obogatila pozorišnu jesen 2013. godine, sreli smo se s glumicom Marijom Vicković i pričali o njenoj ulozi u komadu Aleksandra Dime, o saradnji s Milošem Bikovićem, o vežbama joge ...

  Izvor: Foto: Manga

Dok njene kolege zbog manjka vremena često prave "dramu" i izbegavaju susrete s novinarima, čak i s prijateljima, čekajući da prođe premijera predstave, u životu glumice Marije Vicković (32) nema nikakve žurbe. Diskretno našminkana i obučena u svom prepoznatljivom stilu, došla je na intervju pravo iz šetnje svog psa Lucijete. Svojoj ljubimici koju vodi svuda sa sobom nadenula je ime po liku iz predstave "Ribarske svađe" u Narodnom pozorištu u Beogradu, u kojoj je igrala 130 puta.

Do premijere "Dame s kamelijama" u režiji Juga Radivojevića ostalo je nekoliko dana, a vi ste sasvim smireni. Kako uspevate da održite taj duhovni balans?

- Možda je to zbog toga što svakog dana radim "pet tibetanaca" i druge vežbe joge. Šalim se. Moram nečim da se bavim fizički jer više od pola dana provedem na sceni. Kada pripremam novu ulogu, maksimalno sam joj posvećena i nisam kampanjac. Na prvu probu uvek dolazim s naučenim tekstom.

Mnoge vaše kolege kažu da su premijere tužne jer se završavaju probe. Radujete li se vi prvom izvođenju?

- Kada znam da radim dobar posao, naravno da se radujem. Srećna sam zbog svake premijere uprkos tome što po završetku proba uvek nastupi određena praznina, pogotovo kada radite velike uloge s kojima sve to vreme živite.

Ko su vam najbolji kritičari? Koga uvek zovete na svoje premijere?

- Ispada da ga spominjem u svakom drugom intervjuu, ali to je moj profesor Predrag Bajčetić, koji mi je utabao glumački put. Moja mama je veliki kritičar i ima osećaj za ukus i meru. Poslušam je za neke stvari, iako je laik.

Jeste li zadovoljni saradnjom s Milošem Bikovićem, koji vam je partner u "Dami s kamelijama"?

- Prvi put radimo zajedno, predivan je partner. Ja glumim glavnu kurtizanu Pariza Margaritu Gotje, a on je moj mlađi ljubavnik.

Na sledećoj strani pročitajte šta Marija misli godinama i šta je sve spremna da uradi zbog ljubavi.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije