Vedrina i osmeh zaštitni su znak ove mlade mame, rođene Zemunke. Aleksandra Gudelj (29) ima sina Milijana (dve godine i deset meseci), a uskoro ulazi u sedmi mesec trudnoće. I pored toga stiže da se posveti svojoj karijeri, i da odvoji vreme za porodicu i prijatelje.

Diplomirani je ekonomista ali, kako kaže, putevi Gospodnji su neobični i vrlo često nas preusmere na drugi kolosek. 

- Po završetku studija 2008. godine, umesto da počnem da radim u nekoj banci, zaposlila sam se ni manje - ni više, nego na tadašnjoj televiziji Fox ili današnjoj "Prvoj". Televizijsko iskustvo i karijeru gradila sam kroz brojne emisije. Prvo sam „vedrila i oblačila“ u vremenskoj prognozi jutarnjih vesti 900 sekundi. Sledeća stanica bio je šou "Kraljevi Ade", koji mi je otvorio vrata buduće, uspešne TV karijere. To je bilo jedno od lepših leta koje sam provela sa kolegama Miljanom Milićevićem i Ivanom Tešanovićem, kao i Tatjanom Vesnić. Ali, tu nije kraj... Od jeseni 2009. počela sam da vodim porodični kviz "Ludi kamen", zajedno sa glumcem Srđanom Karanovićem. Još jedno odlično iskustvo! Da ne zaboravim i emisiju zabavnog karaktera "Važne stvari" u kojoj sam ugostila velike zvezde javne scene, poput Olivere Katarine, Harija Mata Harija, Vlade Georgieva i mnogih drugih. Ni tu nije kraj… Pre tačno dve godine i tri meseca počela sam da vodim emisiju "Loto". I od tada, u programu koji se emituje uživo, usrećila sam mnoge dobitnike…

S obzirom na to da ste studirali ekonomiju, koliko vas posao ispunjava? Da li je to ono čime ste želeli da se bavite?

- Ispunjava me u potpunosti. Izuzetno sam srećna što radim posao koji volim. Da čovek bude potpuno srećan i zadovoljan veoma je bitno da radi ono što voli. Meni se ta želja i ostvarila. Iako sam diplomirani ekonomista, pa sam možda sebe zamišljala u banci, ipak su me oduvek privlačili mediji. Ukazala mi se prilika da se okušam u novinarstvu i voditeljstvu, i evo dan-danas nisam odustala od toga. Radim na sebi da budem što bolja u svom poslu, i ako su drugi zadovoljni mojim radom, ja sam najsrećnija!

Kakvi su vaši poslovni planovi za naredni period? 

- Za sada će poslovni planovi biti malo u drugom planu, jer sam trenutno okupirana trudnoćom. Radim još uvek, ali kada se porodim sigurno je da ću se nekoliko meseci posvetiti deci, pa tek onda nastaviti sa poslom. U deveti mesec ulazim krajem decembra, što znači da još imam vremena da uživam u trudnoći, ali i poslu.

Kako najradije provodite vreme sa sinom i suprugom, koji su vaši porodični rituali?

- Od kada sam postala majka najviše uživam u slatkim, dragocenim trenucima koje provodim sa sinom Milijanom i suprugom, ali volim i druženja sa prijateljima i dobar provod! Moj suprug Veljko, Milijan i ja volimo da šetamo, da odemo u zoo-vrt. U slobodno vreme, kada ga ugrabim, odem u spa centar i prepustim se zadovoljstvima koje nudi, ili pročitam knjigu. Volimo i da putujemo, da upoznajemo kulture drugih naroda. Moram da pomenem i strast prema našem velikom klubu Crvena zvezda. Odrasla sam „na severu“, pa tako i sina Milijana vodimo na Marakanu.

Kako se osećate znajući da ste nekome doneli sreću?

- Fenomenalno. Veoma zadovoljno i baš srećno, kao da sam nekom svom izvukla veliki dobitak. Mislim da se ta sreća na mom licu i vidi kada izvučem dobitnika loto sedmice, loto plus sedmice ili džokera.

Da li vaš suprug igra loto?

- Uvek priča kako će jednoga dana, kada ga bude odigrao, sigurno dobiti neki veliki dobitak. Tako još uvek čekam da dođe taj dan kada ćemo postati loto milioneri.

Šta biste poručili čitaocima Lise?

 - Osećam se ispunjeno kada pomažem drugim ljudima i kroz život koračam verujući u izreku ,,čini dobro, pa će ti se dobro vratiti“. To je i moja poruka vašim čitaocima. Ne kopajte drugom jamu, jer kad-tad sami ćete u nju upasti. Živite život nasmejani, koliko god da je teško, a negativne misli ostavite negde po strani. 

Tekst: Dragana Aleksić