Voditelj Jutarnjeg programa "Happy" televizije, Božidar Gutić primljen je danas u Urgentni centar, zbog tromboze koja je nastala nakon jedne operacije.

Intervencija je obavljena u jednoj privatnoj klinici, gde je rutinski pregled ukazao na veliku opasnost.

"Na vreme su mi otkrili polip koji je bio sa visokim stepenom gradacije ka karcinomu i to je eliminisano i život mi je spašen", objasnio je Božidar. "Lekari su bili sigurni da bi se razvio u ozbiljan karcinom tako da ne bi moglo da se uradi."

Međutim, tokom oporavka posle ove operacije, pojavila se tromboza, pa je primljen u Urgentni centar. "Najvažnije je da se na vreme otkrilo iako nisam imao nikakve indikacije, niti me je išta bolelo. Treba voditi računa da se na vreme otkrije da ne dođe do završne faze bolesti, a to je već siguran put do Ruzveltove", kaže TV lice.

voditelj tv happy bozidar gutic-min.jpg
Youtube / TV Happy 

On ističe da je u sigurnim rukama i da nema mesta strahu. "Ne plašim se, gde ja da se plašim, ja sam neuništiv!", kaže Boža. On je svima poručio da povedu računa o preventivnim pregledima. "Pogotovo kada je u pitanju debelo crevo jer je to najpodmukliji oblik bolesti koji može da zahvati organizam, a kada čovek postane svestan bolesti ili problema, onda je kasno. Prevencija i redovan odlazak kod lekara je spas", poručio je Gutić.

Pročitajte i kako se izvodi kolonoskopija.

BONUS VIDEO:

Profesor otkriva u kojoj su vezi tromboza i korona: SRCE JE U VELIKOJ OPASNOSTI Kurir televizija

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.