Selin Dion se pojavila sinoć u Njujorku na specijalnoj projekciji dokumentarca "Ja sam Selin Dion" i oduševila fanove pojavom u beloj svilenoj haljini u kojoj, konačno, posle mnogo vremena, ne izgleda zastrašujuće mršavo.

Legendarna pevačica je posvetila novi film upravo njima, a glavna tema je dijagnoza koja joj je promenila život - "sindrom ukočene osobe". Ovo retko neurološko oboljenje njoj je konstatovano u decembru 2022. godine.

Nije joj bilo lako da uopšte pronađe lekare koji se bave ovom bolešću, morala je da se podvrgne brojnim ispitivanjima da bi uopšte saznala šta joj je. Tegobe je počela da oseća još 2008. godine, imala bolove i grčeve, pa je uzimala Valijum (dijazepam) u dozama koje bi mogle da budu gotovo smrtonosne.

selin dion 0882537119-min.jpg
Profimedia, Kristin Callahan/Everett 

"Nisam ni znala da bi te doze mogle da me ubiju, iskreno", ispričala je Selin nedavno u jednom intervjuu. "Recimo, pre nastupa bih uzela 20 miligrama i dok stignem od garderobe do bine, sve to nestane", objašnjava. U nekom trenutku se telo naviklo na 20, pa na 30 i 40 miligrama.

To je trajalo prvo dve nedelje, pa mesec dana, a nastupi su se nastavljali... u jednom trenutku sam uzimala 90 miligrama dnevno da bih mogla da sebi olakšam grčeve."

celin dion 0882537185-min Kristin Callahan Everett Collection.jpg
Profimedia, Kristin Callahan/Everett 

A grčevi u slučaju "sindroma ukočene osobe" mogu biti toliko jaki da polome čoveku rebro. "Što je najgore, počela sam da paničim, a kad paničite, grčevi su još jači", seća se Selin. Tokom16 godina, Selin je nastupala u Palati "Cezar" u Las Vegasu i izvela više od 1.000 koncerata. Prekid tokom epidemije kovida joj je dao vremena da se pozabavi više svojim zdravljem.

Tada je i počelo snimanje dokumentarnog filma koji je sada pred gledaocima. Na specijalnoj projekciji, Selin se u suzama zahvalila svojim fanovima, ali i sinovima - Čarls-Reneu, koji sad ima 23 godine i blizancima Nelsonu i Ediju, kojima je 13 godina. Izjavila je zahvalnost lekarima, ali i svom pokojnom mužu Reneu, a pročitajte zašto i dalje nosi njegove fotografije svuda sa sobom.

BONUS VIDEO:

Trik za gasove i grčeve kod beba TikTok/enchantednanny

Selin Dion Instagram/celinedion

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.