Anđelina Džoli slavi rođendan 4. juna, a na kraju pete decenije može da kaže da živi ispunjenim životom - kako majka, filmski producent, borac za prava izbeglica i humanitarac.

Nedavno je uživala u društvu ćerke Vivijen koja joj je pomagala u produkciji, a pažnju medija je privukla činjenica da se devojka potpisala prezimenom majke a ne oca Breda Pita. Sada je stigla vest da je mala Šajlo povukla i zakonski potez i zatražila promenu prezimena. 

Deca su ljuta na Breda i sin je čak objavio potresnu poruku Bredu rekavši da im je napravio pakao od života. Anđelina nije ništa znala o planu ćerke Šajlo, jer je ona sama uzela advokata i podnela zahtev sudu. Zato se glumica, kako tvrde insajderi, i ne oglašava o ćerkinom potezu. Međutim, ni Anđelina nije želela da nosi prezime svog oca, slavnog glumca Džona Vojta.

Njih dvoje su imali dosta loših perioda tokom većeg dela Anđelininog života. Jedno od kratkih pomirenja inspirisano je zajedničkim radom na filmu "Lara Kroft: pljačkaš grobova" iz 2001. godine, ali je već naredne godine Endži prestala da govori s ocem.

andjelina dzoli 0752961844-min.jpg
Profimedia 

Najviše mu je zamerala neverstvo prema majci Maršelin Bertrand Džoli, koje je Vojt javno priznao. Kad su joj se roditelji razveli, Anđelina je imala tek godinu dana. Glumica je obožavala majku.

andjelina dzoli otac dzon vojt 0285494041-min.jpg
Profimedia 

Maršelina je umrla od karcinoma dojke i jajnika kad joj je bilo tek 56 godina, a Anđelina je bila očajna što nije mogla da doživi duboku starost i uživa u unučićima.

Kad je proslavila 18. rođendan, Anđelina je odbacila prezime Vojt i ostavila svoje drugo ime - Džoli, kao prezime. Pročitajte i kako je planula ljubav između nje i Mika Džegera.

BONUS VIDEO:

ANĐELINA DŽOLI NIJE SAMO UKLONILA DOJKE ZBOG RIZIKA OD RAKA! Dr Kovčin: Isti gen direktno je povezan s još jednim VAŽNIM ORGANOM Kurir TV

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.