Maršelin Bertran, glumica i majke Anđeline Džoli preminula je 2007. godine nakon borbe sa rakom jajnika i dojke. Ona bi sutra proslavila 73. rođendan, a tim povodom se oglasila Anđelina.

"Sutra bi mojoj majci bio 73. rođendan. Preminula je pre 15 godina, posle duge borbe sa rakom dojke i jajnika. U junu ću biti starija mesec dana, od doba u kojoj je njoj postavljena dijagnoza", napisala je glumica i podsetila na važnost preventivnih pregleda.

"Imala sam preventivne operacije da bih smanjila rizik od bolesti, ali nastavljam da idem na preglede. Moja mama je volela Hendriksa. I uvek bi potpisivala njena pisma 'Poljubi nebo'. To ima novo značenje nakon što je umrla. Šaljem svoju ljubav onima koji su takođe izgubili voljene i snagu onima koji se u ovom trenutku bore za svoje živote i živote onih koje vole. A drugim ženama, molimo vas da odvojite vreme da se brinete o sebi i idite na mamografske i krvne pretrage ili ultrazvuk, posebno ako imate porodičnu istoriju raka", poručila je Anđelina.

Anđelina Džoli se prisetila prerano preminule majke
Profimedia 

Kako su i Maršelinina majka i sestra umrle od raka, Anđelina je govorila o svojoj majci da je pretpostavljala da će se i njoj desiti slično.

"Moja baka je umrla takođe mlada, pa je moja majka uvek mislila da će se to desiti i njoj", otkrila je glumica koja je uradila dvostruku mastektomiju i histerektomiju (odstranjivanje obe dojke i materice). 

"Svaki put kad sam bila uznemirena, moja majka bi rekla: Otvori dušu za mene. Svako ima svoj koncept lepote, ali verujem da je najlepša stvar intelekt. Ne postoje atraktivniji kvaliteti od promišljenosti i osetljivosti. I nijedna kozmetika neće sakriti praznu glavu ili okrutno srce", rekla je svojevremeno glumica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna