Kada je Kejt Midltonobjavila da ima rak, 22. marta 2024. godine, čitav svet je bio šokiran. Tim više što je, nakon prve vesti da je podvrgnuta abdominalnoj operaciji, naglašeno da bolest nije maligne prirode.

Taj datum nije odabran nasumice, piše britanska štampa. Kraljevska palata je saopštila da je Kejt počela terapiju krajem februara. Takođe su objasnili da je iznenadno povlačenje princa Vilijama sa komemoracije svom kumu, grčkom kralju, 27. februara bilo uzrokovano upravo time što se tog dana saznalo da Kejt boluje od karcinoma. 

Glavni razlog što Kejt nije odmah saopštila tu vest javnosti je želja da "ona i njena mlada porodica to prvo sami obrade". Na umu su joj bili princ Džordž (10), princeza Šarlot (8) i princ Luj (6). U petak je bio njihov poslednji dan u školi "Lambruk", u Vindzoru, jer od danas počinje raspust za Uskrs.

kejt midlton princ vilijam dzordz 0774650881-min.jpg
Profimedia 

Porodica će biti na okupu sve do 17. aprila i, tokom tog vremena, deca će biti zaštićena od mogućih pitanja drugih učenika u školi ili njihovih roditelja. 

princ dzordz i lui 0783975984-min.jpg
Profimedia 

"Trebalo nam je vremena da objasnimo sve Džordžu, Šarlot i Luju i to na način koji je za njih prikladan, kao i da ih uverimo da ću ja biti dobro", kazala je Kejt u svojoj video poruci u petak.

"Baš kao što sam i njima rekla, ja jesam dobro i sve sam snažnija svakog dana. Fokusiram se na stvari koje će mi pomoći da iscelim svoj um, telo i duh", zaključila je princeza. Pročitajte i kakvu joj je poruku uputio kralj Čarls.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt? Kurir televizija

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.