Nakon šokantne objave princeze od Velsa Kejt Midlton, koja je u dirljivom videu priznala javnosti da boluje od raka, princ Hari i njegova supruga Megan Markl navodno su privatno kontaktirali suprugu princa Vilijama kako bi joj pružili podršku u najvažnijoj životnoj borbi.

Par je, naime, ubrzo po objavljivanju videa koji je šokirao svet, izdao saopštenje koje je objavio NBC News, a u kojem su poslali Kejt najlepše želje za brzo ozdravljenje i prekopotreban mir.

"Želimo zdravlje i ozdravljenje za Kejt i celu porodicu i nadamo se da će to moći da se desi u privatnosti i u miru", poručio je par koji već duže vreme nije u dobrim odnosima sa Kejt Midlton, princem Vilijamom, ali ni ostatkom porodice.

princ hari i megan markl.jpg
Profimedia 

Nakon javne poruke, kako prenosi People, Megan i Hari su navodno i privatno kontaktirali Kejt, ali drugi detalji nisu poznati. Poznato je da će princ Hari doputovati u Veliku Britaniju u maju, ali za sada nema reči da će se sastati sa bratom ili snajom, kao što je to bio slučaj kada je objavljeno da kralj Čarls boluje od raka.

Izvor blizak kraljevskoj porodici kaže kako Megan i Hari znaju baš sve što se dešava u Velikoj Britaniji, ali da o Kejtinoj bolesti nisu znali baš ništa i da je to još jedan dokaz koliki je zapravo jaz među njima.

Podsetimo, nakon što je imala planiranu operaciju abdomena u januaru, Kejt se potpuno povukla iz javnosti, što je podstaklo brojne tračeve i teorije zavere koje su otišle toliko daleko da su u žiži interesovanja bile teme Vilijamove navodne afere sa markizom Sarom Rouz Henberi i šuškanja o razvodu, do toga da se u javnosti pojavila Kejtina dvojnica kako bi zavarala znatiželjne Britance.

kejt midlton 0724264516-min.jpg
Profimedia 

Naposletku Kejt se obratila naciji u dirljivom videu, gde je objasnila osetljivost situacije, pre svega zbog njeno troje dece, princa Džordža (10), princeze Šarlot (8) i princa Luisa (5), kojima je zajedno sa Vilijamom pokušavala da objasni celu situaciju pre nego što priča ode u javnost.

Deca su već velika i razumeju sve što se oko njih dešava, a kako će Kejtina bolest sigurno još dugo biti predmet interesovanja javnosti, kraljevski naslednici izostaće iz škole nekoliko nedelja.

Saznajte i šta je kralj Čarls rekao o dijagnozi raka Kejt Midlton.

BONUS VIDEO

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt? Kurir televizija

Tekst: Lepa&srećna/B.S.