Robert Dauni i njegova supruga Suzan ne dozvoljavaju da obaveze stanu na put njihovoj bračnoj sreći i zajednički provedenom vremenu. Par, koji je u braku već 18 godina, održava odnos jakim uz pomoć jednostavnog pravila:

"Mi imamo pravilo 2 nedelje, što se takođe čini kao dug period, ali ne dozvoljavamo da prođe više od dve nedelje a da se ne okupimo porodično", rekla je Suzan Dauni za časopis "Pipl" (People).

"Na sreću, volimo da budemo putujući cirkus kad god možemo", dodala je Suzan i naglasila da ne ide baš uvek sve po planu, jer se i ona i suprug bave poslovima koji nisu uvek predvidivi.

Suzan se osvrnula i na to koliko je parovima gde su oboje u glumačkom poslu teže da održe ljubavne i porodične odnose. U njihovom slučaju, ona nije ispred kamere, pa je malo fleksibilnija kada je raspored u pitanju:

"Zaista se divim i imam puno empatije prema parovima koji oboje moraju da budu ispred kamere, jer se lako zaglavite i morate da donesete teške izbore."

Da podsetimo, Robert i Suzan imaju dvoje zajedničke dece, sina Ekstona (12) i ćerku Avri (9), a Robert ima i sina Indija iz prethodnog braka. Često kao najzaslužniju za svoje uspehe navodi svoju suprugu i javno joj se zahvaljuje. Još 2010. godine rekao je: "Stara izreka je tačna – iza svakog uspešnog muškarca stoji neverovatna žena".

Glumac je imao teško detinjstvo, odmalena je bio okružen drogama i alkoholom, i vrlo rano ih je probao.  Nekoliko puta je hapšen zbog posedovanja nedozvoljenih supstanci, išao je na rehabilitaciju i skidao se sa droge.

Nakon izlaska iz zatvora dobio je novu priliku u popularnoj seriji Ali Mekbil, ali ubrzo se ponovo vratio drogama, pa je bio izbačen iz serije, a izgubio je i još nekoliko uloga u narednim godinama. U jednom trenutku postao je beskućnik.

Vratio se glumi 2003, a veliki uspeh je doživeo 2008. godine, kada je postao Toni Stark u Marvelom "Ajronmenu" i kada je glumio u filmu "Tropska oluja". Ajronmena je tumačio sve do 2019. godine i zahvaljujući njemu je postao jedan od najplaćenijih glumaca Holivuda.

Robert Dauni Džunior je jedan od primera koji pokazuje da svako može da se vrati sa dna i ponovo dođe na vrh, a kao najzaslužniju za tu veliku promenu navodi svoju suprugu:

"Ogroman deo – ako ne i sav – dugujem Suzan za svoj uspeh. Mi smo sjajan tim, a sva ta sreća o kojoj sam govorio, to je Suzan", rekao je Robert, ove godine nagrađen Oskarom za ulogu u filmu "Openhajmer".

Pročitajte i kako je Robert Dauni postao "Ajronmen" i zaradio bogatstvo.

BONUS VIDEO:

"AKO OVAJ FILM NE DOBIJE NIŠTA, ONDA RECI DA JE LOŠ FILM!" Eva Ras obrusila na reditelja zbog pljuvotine predstavnika za Oskara Kurir televizija

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.