Miodrag Petrović Čkalja bio je i ostao jedno od najistaknutijih imena srpskog glumišta. Njegov šarm, smisao za humor i upečatljiv scenski izraz i dan danas zasmejavaju mnoge.

Kada je imao samo 24 godine, Čkalja se oženio Dragicom Petrović, koja mu je rodila sina Čedomira (75), koji je pošao očevim stopama i takođe se bavi glumom. Ipak, uprkos urođenom talentu nasleđenom od slavnog oca i brojnim ulogama koje je ostvario, Čedomir nije dostigao slavu koju je imao pokojni Čkalja.

Ipak, ni to nije sprečilo Čedomirovu ćerku, Čkaljinu unuku, da se okuša u istom poslu.

Jovana Petrović bila je miljenica svog dede, a za života je otkrio lkako je svoje tekstove za nastupe prvo čitao njoj.

"Ako ona kaže da valja, smatram ga uspelim", rekao je jednom Čkalja. Jovana je još kao dete bila sigurna da će se baviti glumom, a to je zvanično i počela kada je imala 18 godina. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti 1997. godine, svojevremeno je bila i urednik pozorišnog programa u "Domu omladine" i bavila se humanitarnim radom.

Danas ima 49 godina, a osim karijere u pozorištu, ostvarila je i nekoliko televizijskih uloga. Da li ste znali da je upravo Jovana u seriji "Porodično blago" igrala Zoricu, daktilografkinju sudije Risa?

jovana petrovic.jpg
Youtube / stevanone 

Osim uloge Zorice, televizijska publika pamti Jovanu i kao Dobrilu u seriji "Seljaci", dok je rame uz rame sa slavnim dedom igrala u mini seriji "To se samo svici igraju", koju je režirao njen otac Čedomir.

Da li ste znali zašto serija Bolji život nije dobila nastavak, a čekalo se novih 100 epizoda?  

BONUS VIDEO

Glumica Ljubinka Klarić o ulozi Cvete u seriji Klan Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / B.S.