Ekskluzivno za naš magazin, Ana Ivanović priča o svom putu uspeha od teniske zvezde do poslovne žene i vlasnice kozmetičke linije:

– Mislim da je ono što sam naučila u sportu, primenljivo i na svaki drugi posao, a to su upornost, disciplina i vera u krajnji cilj. Radoznalost me stalno vuče da otkrivam nove stvari, a to često vodi i postavljanju novih
ciljeva. Smatram da ako neko veruje u ono sto radi, daje celog sebe i uz to voli svoj posao, to uvek vodi uspehu
ili makar pozitivnom ishodu.

Ana Ivanovic_Foto Cura Cosmetics Group.jpg
Foto Cura Cosmetics Group 

Time sam se rukovodila u sportu i jednostavno tako pristupam svemu što radim. Pasija, passion ili strast jeste ono zbog čega smo spremni da radimo po čitav dan, o čemu čitamo u slobodno vreme i u čemu ispoljavamo radoznalost i stalnu želju da naučimo nešto novo.

Marina Lazarevic_Foto Fabrika Fotografa - Enia Omeragic i Staša Vujičić Stanković.jpg
Fabrika Fotografa - Enia Omeragić i Staša Vujičić Stanković 

– Nije svako rođen za preduzetnika, kao što ni svaka ideja nije profitabilna da bi mogla doneti materijalnu sigurnost. Ali, obe tvrdnje se mogu pobiti i preokrenuti u afirmacije – ako smo dovoljno posvećeni ili ako imamo pasiju – tvrdi Marina Lazarević, autorka knjige „Slatki biznis”.

Jasna Mitrović Kukurić_Foto Miša Obradović.jpg
Foto Miša Obradović 

Jasna Mitrović Kukurić, biznis mentorka, smatra da uspeh znači ostvarenje sopstvenih ciljeva, a ne tuđih i da se svako ko se približava željenom cilju, već može smatrati uspešnim.

Jasmina Golubović_Foto privatna arhiva.jpg
Foto: Privatna arhiva 

Jasmina Golubović, NLP trener, kouč i autorka biznis magazina „Kreativno”, veruje da ništa ne uspeva bolje od uspeha:

– Jedina razlika između uspešnih i neuspešnih u biznisu jeste to što su uspešni rešili da ostvare svoje snove
i ciljeve, bez obzira na strah, sumnju i iskušenja. Ko smo i od kakvog smo materijala sačinjeni, najbolje pokazujemo načinom na koji koračamo kroz život.

Vladimir Veličković_Foto privatna arhiva.jpg
Foto: Privatna arhiva 

Vladimir Veličković, predavač i konsultant za poslovni razvoj, tvrdi da finansijska inteligencija nema veze
sa obrazovanjem, tako da nije bitno šta ste završili ni koliko vam je godina, već koja pravila primenjujete u
baratanju novcem.

Uspeh se definiše na više načina, ali uopšte uzevši, može se reći da je to osećaj trijumfa kada se postigne neki važan rezultat u životu. Ponekad i nesvesno možemo oceniti da li je neko uspešan ili ne, jer njegov
govor tela kazuje mnogo o njegovim osobinama i odnosu prema svetu. Naš psiho-test omogućiće vam da otkrijete nešto novo o sebi i svojoj ličnosti.

Psiho-test_Foto Shutterstock.jpg
Shutterstock  

Budite prva osoba koja će saznati šta donosi novi broj magazina Lepa&srećna i to vrlo jednostavno - xsamo kliknite na LINK

Izvor: Lepa/srećna/J.G.