Jovana Joksimović pažljivo čuva mali krug prijatelja, a među njima je i Sandra Perović, aktuelna urednica Kulturno-zabavnog programa RTS.

Njih dve su često zajedno na slavljima i koncertima, pa je verovatno tako i nastala fotografija kojom je supruga Željka Joksimovića čestitala rođendan Sandri. 

"Volim te, ljubavi.... srećan rođendan", napisala je Jovana, a prijateljice izgledaju vrlo mladalački bez jake televizijske šminke.

jovana joksimovic sandra perovic 2.jpg
Instagram / JJovanaJoksimovic 

Sandra voli da kaže kako ona tek sad ima "tridesetak" godina, jer su joj najbolje godine "pojeli skakavci" devedesetih godina prošlog veka. 

Ona sada slavi tri decenije profesionalnog angažmana na RTS koji je počela kao filmska kritičarka, idući stopama čuvenog Nebojše Đukelića. Redovni je izveštač sa tri glavna filmska festivala - ne propušta Kan, Berlin i Veneciju. 

Zahvaljujući tome, ima priliku da razgovara sa najvećim filmskim imenima na svetu. Tako je intervjuisala više puta slavnu Moniku Beluči, Klajva Ovena, Meta Dejmona... razgovarala je sa Šeron Stoun, Katrin Denev, Džonom Travoltom i brojnim drugim zvezdama.

U film se zaljubila zato što on predstavlja sublimaciju svim umetnosti, a roditelji su, kako je više puta rekla, uvek podržavali njeno opredeljenje. Najpažljiviji kritičar joj je bio otac, čuvena muzička zvezda Jugoslavije, Slavko Perović.

"Umeo je i da pohvali moj rad. Mnogo me je usmeravao i naročito mi je skretao pažnju da, kada radim najave, budem opuštenija i da se osmehujem, jer svako voli da na televiziji vidi milo lice umesto strogog, iako sam ja po prirodi ozbiljna osoba", kazala je Sandra za Hello magazin. Pročitajte i koja filmska zvezda ju je najviše razočarala.

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.