Jedna jednostavna porodična slika, na kojoj su Kejt Midlton i dečica, trebalo je da ućutka zle jezike koji su raspredali glasine o bolesti buduće britanske kraljice.

A onda se, zbog nje, srušila prava lavina sumnji i optužbi na Kejt, a slika je nazvana prevarom, falsifikatom, a u najgorim komentarima i - frankeštajnskom tvorevinom.

Prema rečima kolumnistikinje Morin Kalahan, slika Kejt i dece je "najgori fotošop fijasko ovog veka, ali i najveća PR katastrofa britanskog dvora poslednjih godina".

Samo nekoliko sati posle objavljivanja fotografije, velike foto agencije su zabranile njeno objavljivanje, jer je bila očigledno neautentična. Na njoj su otkrili 16 grešaka ili prepravki, a tu kao da još nije kraj.

Naravno, umesto da ovakva fotografija ućutka tračeve o Kejtinom zdravlju, one su se razbuktale. Posebno su aktivni obožavaoci Megan Markl, koji kažu kako je najnoviji propust sasvim u skladu sa dugom istorijom Kensingtonske palate. "Oni lažu i prikrivaju stvari, nikad više neće vratiti poverenje javnosti", piše Omid Skobi, stenograf Saseksovih.

kejt midlton 0826947779-min.jpg
Profimedia 

Mnoge žene, pa i Morin, pitaju se zašto je samo Kejt morala da uputi izvinjenje javnostiposle ovog debakla sa prerađivanom fotografijom?

"Kao mnogi fotografi amateri, i ja povremeno eksperimentišem sa uređivanjem slika", napisala je Kejt na Instagramu. Kako Morin podseća, Kejt je sve samo ne amater - diplomirala je istoriju umetnosti, pravila je divne porodične fotografije, razume se u kompoziciju, svetlo, teoriju boja.

"Želim da uputim izvinjenje za bilo kakvu zabunu koju je izazvala porodična fotografija koju smo juče objavili", nastavlja Kejt.

Nije prošlo nezapaženo da se samo Kejt izvinjava za sliku koju su "ONI" objavili. To i jeste ključno pitanje - gde je u svemu tome princ Vilijam? Kejt nije sama objavila sliku, jer takve objave prolaze kroz brojne provere. Zašto se nije oglasio njen muž?

Umesto da i on bar nešto kaže, dozvolio je da se juče Kejt izveze s njim mada uopšte nisu išli zajedno na događaj. Svima koji su videli sliku učinilo se da je to zaista samo poza za koju se njegova žena žrtvovala. Šta vi mislite?

BONUS VIDEO:

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luisa na krunisanju Tik Tok/krystinkalvoy

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.