Kejt Midlton je objavila saopštenje zbog kojeg gore društvene mreže, a u centru pažnje je fotografija koju je šerovala na Instagramu povodom Dana majki.

Prvobitno je slika izazvala opšte oduševljenje, jer je prva otkako je žena princa Vilijama izašla iz bolnice nakon operacije o kojoj se skoro ništa ne zna.

Na njoj su Kejt i troje dece - prinčevi Džordž i Luj i princeza Šarlot, a u opisu se buduća kraljica zahvalila svima na dvomesečnoj podršci i pažnji javnosti. Međutim, sve se ubrzo "zakuvalo" na neočekivan način, jer su profesionalne foto agencije počele sa zabranjuju ovu fotografiju, jedna po jedna. 

Prvo je to uradio "Asošijeted pres" čiji su stručnjaci uočili neke nepravilnosti "na levoj ruci princeze Šarlot". Nisu naveli da je slika falsifikat, ali jesu naznačili da ne odgovara njihovim "profesionalnim standardima".

kejt midlton 0838057858-min.jpg
Profimedia 

Iz svoje ponude su sliku zatim isključili i Rojters, Frans Pres, Geti Imidžis i mnoge druge agencije. "Dozvoljene su samo manje promene u kontrastu ili boji ako će to učiniti sliku jasnijom", navode profesionalci, ali je na ovoj slici mnogo toga izmenjeno. 

Pored Šarlotinog rukava iz kojeg neprirodno viri princezina ruka, označeno je još tačaka na kojima se jasno vide intervencije. Tako njena kosa deluje kao odsečena na desnom ramenu, Kejtina jakna ima rajsferšlus na levoj strani, a na desnoj ga nema. 

kejt midlton 0838057596-min.jpg
Profimedia 

"Blurovani" su i delovi prstiju princa Luja, desna šaka Kejt Midlton i detalji na džemperima koje deca nose. Dok je javnost bila zbunjena i uplašena već i samom idejom da neko iz kraljevske palate objavljuje "lažnu sliku" princeze, Kejt se oglasila lično.

"Kao i mnogi fotografi amateri, i ja ponekad eksperimentišem sa editovanjem. Želim da izrazim izvinjenje za bilo koju zabunu koju je izazvala porodična fotografija koju smo juče objavili. Nadam se da svi koji slave Dan majki srećno proveli praznik", napisala je Kejt. Navodno je sliku snimio princ Vilijam, a Kejt je osetila potrebu da je malo "koriguje".

Nažalost, poverenje je poljuljano, jer se sada mnogi brinu zbog "falsifikovanja" princezine fotografije. Pojavili su se i zahtevi da Kensingtonska palata objavi original, ali to je - zasad - odbijeno. Pročitajte i kako je snimljena prva Kejtina slika posle operacije.

BONUS VIDEO:

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luisa na krunisanju Tik Tok/krystinkalvoy

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.