Jelena Gavrilović se, kao i svi mi, svakoga dana nosi sa raznim stresovima, ali najveći životni stres je doživela kad je izgubila oca. O njegovoj smrti je govorila u RTS Ordinaciji.

"Kada sam želela da pričam na ovu temu, morala sam da se dotaknem korone, zato što svako je izgubio nekoga za vreme korone ili neko poznaje nekoga ko je izgubio nekoga. Zaista, kako to u našem narodu kažu – kako glup način da se umre.Ja se nikada neću oporaviti od toga, sigurno, od tog načina. Negde sam naučila da živim sa tim i to je sasvim normalno, nekako se čovek oprosti i zna da će doći taj trenutak, ali ja nisam, iskreno, bila spremna", rekla je glumica.

Govoreći o zdravstvenom stanju svog oca, Jelena Gavrilović navela je da je bilo više hroničnih bolesti koje su zajedno sa koronom bile rizične: "Moram da priznam, da budem baš iskrena, tata moj kad je stavljen na respirator, mi smo to krili od mame, bilo je jako teško, nismo želeli da je pripremamo za nešto što nismo ni mi znali kakav će ishod biti.

Mi nismo verovali, zaista smo mislili da će sve biti kako treba. Čovek uvek želi da se nada i da veruje, ali, prosto, tata je bolovao, imao je više hroničnih bolesti, koje tako zajedno udružene nisu baš davale neki optimističan rezultat".

jelena gavrilovic 3.jpg
Instagram / jelenagavrilovicofficial 

Prisetila se kako je njena drugarica iz detinjstva, noć pred smrt njenog oca, bila na zameni u Bolnici "Dragiša Mišović" i umesto nje je otišla da ga zagrli pošto ona nije mogla. Prisećajući se toga zaplakala je i shvatila da su ti stresni događaji doneli i ljubav i podršku drugih ljudi kojima je zahvalna. Otvoreno je priznala i da je potražila stručnu pomoć i obratila se psihologu.

"Taj razgovor mi je pomogao da otpustim neke stvari. Uvek ostanu neke rečenice koje su nedorečene, neke stvari koje nisi izrekao. Kažem, eto volela bih da sam imala priliku, možda, da još nešto kažem", prisećala se Jelena i ponovo zaplakala.

glumica jelena gavrilović peva
Youtube/Printscreen/MONDO PORTAL 

"Htela sam da ga pitam za jedan potez u šahu, ali jednog dana sigurno. Uostalom, tako neke glupe, neke potpuno beznačajne stvari koje su svakodnevne", otkrila je Jelena.

"Ono što je meni bilo važno je da je psiholog mene pustio da ispričam sve što sam ja želela da kažem, čak i ono što me nije pitao", naglasila je poznata umetnica i dodala da se okupirala poslom i mnogo radila kako bi prevazišla stres.

"Ne znam koliko je to dobro, kažu da je dobro, kažu da nije, onda kada se umiriš i kada dođeš u trenutak kada ti je sve kako treba, to te samo kao talas, koji iznenada na tebe dođe. Ne može se pobeći od stresa, moraš naći mehanizam. Mislim da je prihvatanje jedini način oslobađanja i to je ono što je neophodno. Stres je ono što ti se trenutno dogodi, sve kasnije je posledica tog stresa", objasnila je Jelena.

trag divljaci premijera jelena gavrilovic 2.jpg
Kurir / Nemanja Nikolić 

Praznici su jedan od okidača, kad dolaze najteži trenuci za porodicuNova godina ili Božić. "To je teško, ali onda, kao što je u životu prirodna smena, tako smo i mi dobili prinovu u kući, moj brat je dobio sina i onda se to domaćinsko mesto popunilo i lakše podnosimo. Ti prvi praznici su bili jako teški, to je za sve ljude lično koji su prošli neki gubitak.

Uvek ti fali, šta bi on rekao, pa šta bismo mi sad svi zajedno. Tako živeći naš svakodnevni život, stvarno ne cenimo, svakog člana treba ponaosob ceniti, provoditi vreme sa roditeljima. Ljubav se, nažalost, kod nas podrazumeva, a nije tako", poručila je Jelena Gavrilović. Pročitajte i veliki intervju Jelene Gavrilović za magazin Lepa&Srećna.

BONUS VIDEO:

Jelena Gavrilović na Belgrade River Festu Kurir

Tekst: RTS Ordinacija / Lepa&Srećna / J.G.