Jelena Gavrilović je rođena 18. januara 1983. u Beogradu, ali je detinjstvo provela u Lazarevcu, gde je završila srednju školu, piše Lepa&Srećna. Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Vide Ognjenović i Ljuboslava Majera. 

Za epizodnu ulogu u filmu Darka Bajića Na lepom plavom Dunavu nagrađena je na Filmskim susretima u Nišu. Igrala je u ostvarenjima Srpski film, a šira publika je pamti  po  šou programu Tvoje lice zvuči poznato i po ulogama u predstavama Brilijantin, Kosa, Javna  ličnost i Boing-boing. Trenutno igra u  seriji Istine i laži, a gledali smo je i u TV serijama Sinđelići, Selo gori a baba se češlja.  Uskoro će se pojaviti i u seriji Nemanjići, a zanimljivo je da je dala glas za sinhronizaciju Diznijevog filma Zaleđenog kraljevstva, koji je svrstan u 25 najboljih na svetu. Televizijska publika je pamti po zanosnom osmehu i onom čuvenom: „Može”.

PROČITAJTE JOŠ: 5 ZNAKOVA KOJI POKAZUJU DA STE MOĆNA ŽENA: evo koje ženske kvalitete pravi muškarci obožavaju

Naša popularna glumica Jelena Gavrilović, koju gledamo u TV seriji Istine i laži, kaže da je u privatnom životu mnogo drugačija od lika koji tumači. Nije sklona osveti, ali je iz povređene sujete i sama učinila nešto loše ili pak dobro.   

Da li osvetu smatrate samo trenutnim nezadovoljstvom?

Nisam nikada tako razmišljala o osveti zato što nisam osvetoljubiva. Ali uvek kada igram neki takav lik pomislim kako svako zlo potiče iz kompleksa, neke lične nesigurnosti i potrebe da se dokaže drugim ljudima. Zato se i prave takve smicalice, a to je u stvari zadovoljenje sujete.

Da li lako praštate ljudima oko sebe?

Praštam ali nikada ne zaboravljam. Nisam čak ni zlopamtilo pa da se predugo sećam nekih stvari, ali ako me je neko zaista povredio, to nikada ne zaboravim. Dakle, oprostim ali ne zaboravim. Mislim da to nije loše, da se sačuva kao opomena.

Je li vas vređaju nepravda i laž?

Nikada nisam razumela nepravdu i mislim da je to problem koji imam od detinjstva. Trudim se da ne lažem, osim kada su ljudi indiskretni i postave isuviše lično pitanje, pa im onda ili ne odgovorim ili koristim te male „bele laži”. Ja to tako kažem, ali u principu ne volim da lažem.

Šta mislite o sujeti i egu?

Sujeta je vrlo nezgodna osobina. Pošto sam glumica, možda najbolje umem da odgovorim na to pitanje. Sujeta je neverovatan pokretač mnogih stvari u našem životu, baš kao i ego. Često kada razmišljam o karijeri, ljubavnom životu ili drugim ljudima, pomislim koliko puta smo iz povređene sujete napravili neke gluposti, ali i dobre stvari... Sujeta je zaista neverovatna. Mora dobro da se analizira i da se prihvati činjenica da smo svi manje ili više sujetni.

PROČITAJTE JOŠ: PORODICA POPOVIĆ SE PRESELILA U NEMAČKU, A DANAS OTKRIVAJU ISTINU: evo kako izgleda život u Nemačkoj (FOTO)

Kako reagujete na uvredu, da li je dugo pamtite ili brzo zaboravite?

Dobro pamtim stvari ali i praštam. Različito reagujem na uvrede, sve zavisi od toga kakve su. Ponekad se samo sklonim, ponekad odgovorim... Ne postoji pravilo kada me neko uvredi, ali u principu ne volim takve situacije i nastojim da ih izbegnem. Napravila sam neki štit oko sebe i prosto ne dopuštam da me neko uvredi.

U novoj seriji Istine i laži igrate ženu koja se sveti. Da li ste takvi i privatno?

Nisam takva u privatnom životu, ne volim nikome da se svetim. Neke stvari ne zaboravljam, ali se ne svetim.

Tekst: Ana Cemović

Izvor: Lepa&Srećna