Nema posetioca Skadarlije kome nekad nije prišao mališan crnih očiju i kosice i ponudio da kupi ružu na dar svojoj dami. Generacije dolaze i prolaze, a uvek se neki sličan dečak pojavi na kaldrmi beogradske boemske četvrti sa korpom cveća u rukama.

Alen Selimi je jedan od njih, dečak sa ružama iz Skadarlije, koji je imao sreće da ga zapaze oni koji su tražili "malog Džeja" za film "Nedelja".

"Ne prodajem ruže celo veče. Sestra je uvek sa mnom. Nije mi teško, bolje to da radim nego da kradem" kaže Alen koji je pukim slučajem dobio priliku da pokaže svoj talenat. Kad je otpevao "Nedelju", bilo je jasno da je idealan za filmsku biografiju poznatog Dorćolca Džeja Ramadanovskog.

alen selimi.jpg
Youtube / Ceca Ražnatović 

"Roditelji su mi rekli: `Svaka ti čast`. Izabrali su mene pored još jednog glumca. Sada ću biti glumac i pevač", kaže mališan. Porodici je kupio poklone od zarade na filmu, a najveća mu je želja da s porodicom skupi dovoljno para da kupe kuću.

alen selimi 5-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Moći će to jednog dana da se desi", kaže Alen. Više ne prodaje ruže, sad to radi, kako kaže, jedan njegov drug.

"Imam društvo, odlično se zezamo kada izađemo napolje, igramo fudbal. Znaju drugari da sam igrao u filmu, svi su bili srećni zbog mene, rekli su mi: `Biće, Alene, nešto od tebe`. Nije niko ljubomoran. Kada sam pevao učiteljici i učitelju, oni su poludeli", srećan je mali Selimi.

ivan jevtovic-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

U filmu se najviše oslonio na starijeg i iskusnog kolegu, glumca Ivana Jevtovića. "Imao sam priliku da radim kao profesor i kao učitelj sa njim i sa drugom decom, Husom i ostalim naturščicima, tako da je ovo fenomenalan spoj različitih generacija i mnogih talentovanih ljudi", kazao je na premijeri glumac. Pročitajte i kome će pripasti Džejeva penzija.

Tekst: Lepa&Srećna / J. G. / Blic