Iznenadna vest da je Kejt Midlton operisana, praćena novom informacijom kako i kralj Čarls mora u bolnicu, izazvala je šok u Velikoj Britaniji.

Novinare je posebno iznenadila činjenica da je vladar odlučio da prekrši protokol i iznese javno dijagnozu uvećane prostate. Povod je bila njegova želja da ohrabri druge muškarce na što redovnije lekarske preglede.

"Sa druge strane, princeza od Velsa je odlučila da ne govori o svojoj dijagnozi", piše Rebeka Ingliš, kraljevski izveštač Dejli Mejla. Prema njenim rečima, ni princ Vilijam nije ničim pokazao šta se dešava u njegovom privatnom životu kad je, u pratnji novinara, bio u poslednjoj službenoj poseti jednoj ustanovi.

princ vilijam 0832418940-min.jpg
Profimedia 

"On je sada odlučio da prekine s poslom, kako bi bio uz bolesničku postelju svoje supruge", piše Rebeka. "Takođe, želi da bude uz svoje troje dece. On je odavno stavio svima do znanja da su mu oni prioritet broj jedan u životu."

Kako kaže Rebeka, Vilijam je spretan otac, vrlo prisutan u životu svoje dece. Ume da im spremi da jedu, da skuva, tu je da im pomogne sa obavezama u školi, da navija za njih kad igraju neku utakmicu, da ih uteši kad su tužni. Ima i podršku Kejtinih roditelja, Majkla i Kerol Midlton, a tu je i dečija dadilja Marija.

kerol i dzejms midlton 0705168714-min.jpg
Profimedia 

"Jedna njegova rečenica mi je pokazala koliko je privržen porodici i ženi", seća se Rebeka. "Pre desetak godina, bili smo na turneji na Južnom Pacifiku, samo par dana nakon što je jedan francuski magazin objavio fotografije princeze kako se sunča u toplesu.

Vilijam je bio van sebe, a novinarima je rečeno da to ne spominju. Međutim, ja nisam mogla da odolim, delovalo mi je nepošteno da prećutim. Upitala sam Vilijama za komentar", piše Rebeka, a njegov odgovor pamti i dan-danas.

"Kad sam zaprosio Ketrin, obećao sam njenim roditeljima da ću voditi računa o njoj", kazao je princ Vilijam. I zato ga je skandal sa fotografijama posebno potresao.

vencanje princ vilijam kejt midlton 0104708957-min.jpg
Profimedia 

"On bolje zna od svih drugih koliko je ličnih žrtvi morala da podnese Kejt da bi bila sa čovekom kojeg voli", kaže Rebeka. "Kad se dogodilo da je krišom snime, osećao se kao da je izneverio i nju i njene roditelje.

I zato znam da će sada preturiti i nebo i zemlju samo da bi bio pored nje i da bi učinio sve za svoju porodicu", zaključuje Rebeka. Pročitajte i kakvo je proročanstvo čula majka princa Vilijama, princeza Dajana pred smrt. Više Kejtinih slika pogledajte u galeriji.

Profimedia Buduća kraljica Velike Britanije važi za ikonu modnog stila.

BONUS VIDEO:

Krunisanje kralja Čarlsa: London spreman za spektakl Kurir televizija

Tekst: Lepa&Srećna (J. G.)