Glumici Nikol Egert (51) je otkriven rak dojke, a lepotica poznata publici po seriji "Čuvari plaže" kaže da je dijagnoza postavljena prošlog meseca.

U oktobru je osetila "strašan bol" u levoj dojci, a kaže i da se ugojila više od 12 kilograma za samo tri meseca. Prvobitno je sve ovo pripisala menopauzi, ali je napipala kvržicu u dojci i odmah otišla kod lekara.

"Osetila sam jako pulsiranje i bol u dojci, a pregled sam morala da čekam više od mesec dana, svi lekari su imali popunjene kalendare", ispričala je Nikol za magazin "Pipl".

nikol egert 0411276787-min.jpg
Profimedia 

Kad je konačno stigla na mamografiju, odmah su savetovali i biopsiju, koja je ponovljena tri puta. Otkriven joj je kribriformni karcinom dojke u drugom stadijumu.

"Prolazim kroz veoma težak period", kaže nekadašnja lepotica koja se bori s viškom kilograma već duže vreme. 

nikol egert pamela anderson 0097370344-min.jpg
Profimedia 

"Trudim se da ostanem pozitivna, stalno čitam inspirativne citate, ali nije mi lako", kaže Nikol.

nikol egert 0231429690-min.jpg
Profimedia 

Ona čeka da onkolog odluči da li će biti podvrgnuta zračenju i hemoterapijama ili će terapije dobiti posle operacije. "Dobijam napade panike, želim samo da mi ovo izvade", objašnjava glumica. "Stalno osećam tu kvržicu, znam da svakog sekunda raste, samo hoću da je uklone."

Nikol kaže da je njen najveći strah da ne će biti tu za svoju decu - ćerka Dilin ima 25 godina, a mlađa Kigen samo 12. "Starija je odrasla, ali mlađa ima samo mene", očajna je Nikol. Njen otac se borio sa rakom kože, a majka s karcinomom debelog creva.

"Moram da pobedim ovu bolest", kaže glumica. "Kad sam ćerkici rekla dijagnozu, na licu joj se video samo užas. Potrebna sam joj", kaže Nikol.

"Brinem i za finansije, nemam porodicu, nemam ništa. Toliko je teško da te ne povuče ta spirala stresa. Noću ležim budna i pitam se kako ću da pokrijem troškove lečenja", priča glumica.

Njena prijateljica Mindi Molinari je kreirala stranicu na sajtu za prikupljanje donacija. Dosad su za lečenje nekadašnje zvezde "Čuvara plaže" prikupili 13.288 dolara, a cilj je da se prikupi sto hiljada. 

Pročitajte i da li svrab može biti simptom karcinoma dojke. 

BONUS VIDEO:

MAJKA I SIN ZAJEDNO SE BORE SA KANCEROM! Ostala bez organa, a NAJGORE tek usledilo – oboleo i mališan (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.