Čuvena influenserka koju prati više od pet miliona ljudi, Sofija Hinč (33), otkrila je da pati od autizma.

Njen sin Roni koji ima četiri godine je, takođe, autističan, a njegova mama je objasnila da dijagnozu znaju već neko vreme, ali je porodica nije želela da priča u javnosti o tome.

"Trebalo nam je malo vremena da to sve obradimo, naučimo više i odlučimo kako ćemo se sad ponašati", napisala je influenserka poznata kao "gospođa Hinč" na Instagramu. Ona je stekla instagramsku slavu i zaradila ogroman novac objavljujući savete o uređenju kuće, čišćenju, higijeni, dekoraciji, nezi lepote i svojoj porodici.

Verovala je da pati od anksioznosti i da joj glancanje i sređivanje pružaju smirenje. Sada su joj lekari postavili dijagnozu autizma.

"Nastavili smo da se ponašamo isto i da radimo ono što smo radili", piše Sofija. "Naiđu teški dani, ali bude i mnogo magičnih dana.

sofija hinc 3 ima autizam kao i sin roni-min.jpg
Instagram / mrshinchome 

Hvala ti, Roni, što si naš, zahvaljujući tebi sam konačno sve shvatila o sebi, posle 33 godine. Ti si mi apsolutna inspiracija u životu, volim te... Mama je tu s tobom, i u ovome, zauvek."

Njena poruka je inspirisala mnoge da joj pošalju poruke podrške i ljubavi. Sofijina ispovest stiže nakon što je Kristina Mekginis, manekenka i nekadašnja mis, objavila da i ona ima autizam, kao i njeno troje dece.

Njoj je dijagnoza postavljena kad je već imala 31 godinu, uz nalaz da pati od poremećaja pažnje. "Kod mene su simptomi potpuno različiti od hiperaktivnosti koju ljudi primećuju i prepoznaju. Ja sam, nasuprot tome, odsutna, živim u svom malom mehuriću, ne obraćam pažnju na ono što je oko mene", ispričala je nekadašnja lepotica.

"To ne znači da nemam trenutaka kad sam ekstremno hiperaktivna u mislima, kreativnosti, emociijama. Bolje mi je otkako su mi postavili dijagnozu, mnogo bolje razumem sebe a i druge ljude", objasnila je Kristina.

BONUS VIDEO:

Autistični dečak kod frizera TikTok/laquistaerinna

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.