Rođena je nova Odri Hepbern! Tako su obožavaoci Ev Žil dočekali njenu pobedu na izboru za Mis Francuske za 2024. godinu.

Međutim, nisu svi oduševljeni lepoticom koja ima samo 20 godina i dolazi sa severa zemlje. Prigovaraju joj kako zbog figure, tako i zbog frizure!

Ev Žil je primila sinoć svoju krunu od Indire Ampio, pobednice sa prošlogodišnjeg izbora, koju krase atributi po kojima su lepotice celog sveta poznate - zanosne obline i duga kosa. Tako su izgledale i brojne mis Francuske prethodnih godina.

mis francuske 2024 ev zil 0830169935-min.jpg
Profimedia 

"Ja sam odabrala muškobanjast izgled i nosim kratku kosu", kazala je Ev i dodala: "Niko ne sme da vam diktira ko ste vi. Svaka žena je različita, sve smo mi jedinstvene".

Najlepša žena Francuske bira se tako što polovinu bodova daje žiri, a drugu polovinu glasači. Ev Žil je bila treća po izboru glasača, ali je odluka žirija bila presudna da dospe na prvo mesto.

mis francuske 2024 ev zil 0830170484-min.jpg
Profimedia 

Kakav je presedan njen izbor pokazuje činjenica da je ona prva Francuskinja kratke kose koja je postala mis u istoriji takmičenja koje je ustanovljeno pre 103 godine.

Na društvenim mrežama je krenuo talas protesta uz komentare kako "ona uopšte ne liči na Mis Francuske", jedni prigovaraju zbog frizure, a drugi zbog dečačke figure. Osuđuju i članove žirija uz obrazloženje kako nisu procenjivali žensku lepotu već hteli da se pokažu "moderno osvešćeni".

mis francuske 2024 ev zil 0830170834-min.jpg
Profimedia 

Ubrzo je prevladao talas podrške koja stiže od brojnih obožavalaca, javnih ličnosti pa i političara. "Volela bih da pokažem kako se i ovaj izbor za mis razvija, baš kao i čitavo društvo", kaže Ev. "Lepota ne treba da se svodi na frizuru ili oblik tela.

mis francuske 2024 ev zil 0830170409-min.jpg
Profimedia 

Ošišala sam se kad više nisam htela da izgledam kao devojčica. Ali to ne znači da sam kao dečko. Osećam se kao prava žena", naglasila je ona.

mis francuske 2024 ev zil kao devojcica.jpg
Instagram / evegillesoff 

Mnogi komentarišu kako joj je kosa bila divna i dok je bila dugačka, ali da je tek kratka frizura istakla njenu lepotu. Šta vi kažete? Pročitajte i kako se, s godinama, menjao ideal ženske lepote.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

Mis Francuske za 2024. Instagram/missnordpasdecalaisoff

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.