Dodela Oskara 2022. godine ostala je upamćena, između ostalog, i po šamaru koji je voditelj svečanosti Kris Rok pretrpeo od Vila Smita. Glumac je branio, kako je rekao, čast svoje supruge Džejde Pinket Smit, na čiji račun se Rok šalio.

Tema vica bila je njena frizura, budući da Džejda brije glavu otkako je obolela od alopecije. "Da više nisi uzeo ime moje žene u svoja j*** usta", uzviknuo je tada Vil Smit. Skočio je sa stolice, otišao do pozornice i ošamario Roka.

"Godinama sam pokušavala da odlučim da li da napustim Vila. Trebalo je da se desi taj šamar da shvatim da ga nikad neću napustiti", kaže Džejda za Dejli Miror.

vil smit oskar 0673580888-min.jpg
Profimedia 

"Ko zna gde bismo nas dvoje bili danas da se to nije desilo", pita se ona. Činjenica je da im je odnos bio u krizi. Mada je tada branio, kako se izrazio, "svoju ženu", pokazalo se kasnije da su se rastali još pre šest godina. U svom podkastu, Džejda je opisala kako su prestali da žive zajedno, a ona ušla u emocionalnu priču s jednim pevačem, 19 godina mlađim od nje. "Počelo je kao prijateljstvo, pa se sve zapetljalo", piše Džejda u novim memoarima.

Čitav njen život su obeležile "zapetljane" situacije. Rođena je u porodici narkomana, kao tinejdžerka je postala diler droge i nosila pištolj. Odlazak u Holivud doneo joj je novu šansu - uz uloge na filmu, i poznanstvo s Vilom Smitom. Udvarao joj se skupim poklonima, vodio na luksuzna putovanja u Meksiko, Jamajku i Aspen.

Venčali su se 1997. godine, dobili dvoje dece - Džejden i Vilou. Međutim, Džejda kaže da je bila vrlo nesrećna. Do nje su dopirale i priče o Vilovim neverstvima, a njen mladi ljubavnik tvrdi u jednoj pesmi kako je bila s njim samo da bi se osvetila mužu.

vil smit dzejda pinket smit 0741561410-min.jpg
Profimedia 

Međutim, proganjale su i teške situacije iz detinjstva i mladosti, nije nalazila smisao života, slava joj nije donela sreću. "Želela sam da oduzmem sebi život. Planirala sam da sletim automobilom sa litice, nisam htela da to izgleda kao samoubistvo već kao saobraćajna nesreća. Nisam želela da deca dožive takvu traumu", piše Džejda.

Kako bi pobegla od suicidalnih misli, isprobala je najrazličitije terapije, a tvrdi da su joj najviše pomogle psihoaktivne biljke. "Sada je cela porodica na tom spiritualnom putu", objašnjava Džejda. U Vilu Smitu je pronašla podršku kakva joj je bila potrebna. On je prati na promocijama knjige memoara i aplaudira iz sve snage.

dzejda pinket smit 0814354309-min.jpg
Profimedia 

"Vil i ja planiramo da zajedno napišemo knjigu. U njoj ćemo otkriti kako jedan muškarac i jedna žena imaju različite poglede na univerzalna pitanja", kaže Džejda. Mada kaže da je njihov brak sada u mnogo boljem stanju, ona ne živi s Vilom već je kupila sebi kuću nedaleko od porodičnog imanja u Kalabasasu, Kalifornija.

"Deca su odrasla, i ona i Vil znaju da moram da imam svoj prostor. Svi oni imaju ključeve moje kuće, ima ih i Vil. Uvek znaju gde mogu da me nađu", kaže ona Džejda.

vil smit dzejda pinket smit 0741672182-min.jpg
Profimedia 

"Srećnija sam nego ikad ranije u životu", kazala je i gostujući u emisiji Dru Barimur. "Mislim da smo oboje imali fantazije o tome kakav onaj drugi treba da bude. Prošli smo teške ispite. I sad znam da ću uvek ostati uz njega i on uz mene.

Kad sam ušla na tu dodelu Oskara, nisam znala da li sam supruga Vila Smita. Kad sam sa ceremonije izašla, znala sam odlično da - jesam."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

Ritual oko tamjana—miris koji spaja davninu i savremeno doba Kineska medijska grupacija

Zabranjeno preuzimanje dela ili citavog teksta i/ili foto/videa, bez navodenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišcenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.  

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.