Kada je, usred dodele Oskara prošle godine, Vil Smit pobesneo na voditelja i ošamario ga, milioni gledalaca širom sveta nisu odmah shvatili oko čega je planuo ovaj sukob.

Kris Rok, koji je trebalo da dodeli nagradu za najbolji dokumentarni film, napravio je šalu na račun Smitove žene koja je došla na svečanost obrijane glave. Dok se ona kiselo smeškala, Vil je skočio i opsovao kolegu i viknuo: "Ostavi mi ženu na miru".

Džejda je prvi put ispričala u javnosti da se bori sa gubitkom kose još pre pet godina. Problem je alopecija. "Bila sam pod tušem i, u jednom trenutku, ruke su mi bile pune dlaka.

vil smit zena dzejda
Profimedia 

Pomislila sam sam, bože moj, da li ću ja da oćelavim... Drhtala sam od straha, bukvalno. Odlučila sam da odsečem kosu i nastavila sam da je šišam", ispričala je Džejda u svom podkastu.

Pred 50. rođendan, odlučila je da se obrije do glave. Na prvoj slici koju je tada objavila na Instagramu bila je i njena ćerka Vilou Smit. "Ona me je i nagovorila da to uradim", kazala je žena slavnog glumca koja je i sama veoma poznata zahvaljujući Jutjubu.

U svečanim prilikama, ona je isticala oblik glave naročitim ukrasima od štrasa. "Alopecija i ja ćemo biti prijatelji i tačka", naglasila je u jednom video snimku.

Sada je obradovala mnoge novom slikom uz koju je napisala da joj se kosa, izgleda, vraća. Alopecija se smatra neizlečivom, ali se Džejda podvrgla tretmanu kortikosteroidnim injekcijama.

Tokom ove terapije, dermatolog ubacuje odgovarajuće medikamente izuzetno malim iglama, tačno na delove glave koji su potpuno bez kose. Tretman se ponavlja na četiri do šest nedelja, a steroidi umiruju upalne procese i potiskuju napad imunog sistema na folikulu dlake koji prouzrokuje opadanje kose.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

OTKRIVEN PROTEIN KOJI KONTROLIŠE ŽIVOT I SMRT FOLIKULA DLAKE! Doktorka za Kurir TV objasnila da li to rešava problem ćelavosti Kurir televizija