Josip Broz Tito se ženio pet puta, a 1941. godine je bio u ljubavi sa levičarkom i komunističkom aktivistkinjom Hertom Haas.

Ona mu je rodila sina Aleksandra Mišu Broza, ali se ljubav brzo završila - navodno je slovenačka komunistkinja Herta zatekla budućeg maršala u preljubi.

Aleksandar Miša je jedan od onih koji će nastaviti Titovu lozu. Sa suprugom Mirom dobio je 1968. godine ćerku Aleksandru Sašu. U rodnom Zagrebu, Saša Broz je završila osnovnu i srednju školu, kao i pozorišnu režiju.

U braku sa glumcem Rankom Zidarićem, Saša je dobila ćerkicu Saru, a Titova praunuka je nasledila ljubav prema pozorištu od tate i mame. Radi kao scenografkinja u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Međutim, rešila je da više ne nosi očevo prezime. Ranko i Saša su se, inače, razveli posle šest godina braka.

Sara nije želela ni dedino prezime Broz već je odlučila da obnovi uspomenu na Titovu ljubav iz mladosti i sad se preziva Haas kao njena hrabra prabaka.

Sara i Saša često objavljuju zajedničke fotografije na društvenim mrežama i dobijaju brojne komplimente. "Kad te malo bolje pogledam imaš od dida stav i neki ponos. Mala predivna", glasi jedan od njih.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

TITO KADA JE ČUO ŠTA PATRIJARH VOZI SAMO JE DAO OVO NAREĐENJE! Unuk Josip Broza otkrio: Crkva nije smela da se meša u posao države Kurir televizija

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.