Halid Bešlić je, na vrhuncu karijere, imao i po 120 koncerata godišnje, pa nije ni čudo što se bogatstvo pevača procenjuje na miliona evra. Danas pevač mnogo ređe nastupa, što može da zahvali i činjenici da je novac pametno ulagao.

Halid je rođen u mestu Knežina, kraj Sokolca, u istočnom delu Bosne i Hercegovine. Otac mu je bio vođa gradilišta, mogao je priušti pristojan život porodici. Halid je krenuo očevim stopama i završio tesarski zanat. Počeo je da radi, ali i da peva u kafani.

Međutim, za oca to nije bilo zanimanje. "Bio sam među prvim profesionalnim pevačima na Romaniji", ispričao je pevač jednom prilikom. Odrastao je u tradicionalnoj sredini. "Tamo se tada podrazumevalo da pevanje ne može  da bude posao jer je to zabava", kaže Halid. 

"Školu za poslovođe završio sam upravo zbog oca, da mu dam diplomu više škole, a muzika je moj život. Bilo je svađe zbog toga, ali na kraju sam ja pobedio", ispričao je pevač.

halid beslic 2-min.jpg
Youtube / Halid Bešlić 

Da li zbog škole ili zbog preduzetničkog talenta, tek ni biznis mu nije išao loše. Kad je, jednom prilikom, otišao na Jahorinu da pogleda jednu vikendicu, vratio se sa idejom da postane vlasnik motela na Palama.

"Kraj vikendice je bio plac s dozvolom za motel pa smo ušli u posao. Vodio sam ga s jednim prijateljem, ali ubrzo sam izašao iz tog posla", ispričao je Bešlić tada. S muzikom je ipak išlo najbolje, pa je kupio stan za sebe i roditelje u Sarajevu, a onda i hemijsku čistionicu.

Ona je, kako kaže, tokom rata opljačkana, pa je kasnije prostor prodao. Malo je investirao, prodavao i kupovao veće, sve dok nije stigao do sledećeg motela.

"Puno sam zaradio, ali i potrošio. Ne mogu da prođem Baščaršijom da ne podelim pare raji, nepisano je pravilo dati onima koji nemaju. Nikad mi se nisu sviđali kocka i droga i na to nisam trošio. A za mi nije žao da potrošim", kaže Halid. Pročitajte i kakve je probleme sa zdravljem imao poznati pevač. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

BIO SAM MNOGO LJUT: Halid Bešlić ispričao šta je rekao Bregoviću zbog nesporazuma, PA JEDNIM POTEZOM POKAZAO KAKAV JE GOSPODIN!  Kurir televizija