Romi Šnajder nikad nije pohađala glumačku akademiju. Nikad nije učila glumu - ni jedan jedini minut nije bila na nekom času. Pa ipak, bila je i ostala jedna od najvoljenijih glumica čija tragična sudbina još budi tugu.

Romi je svet osvojila kao Sisi, a ulogu bavarske princeze koja će postati austrijska carica je dobila kad joj je bilo samo 17 godina. Rođena je u glumačkoj porodici, a za njenu majku Madgu se govorilo kako je omiljena Hitlerova zvezda.

Jedno od odmarališta nacističkog vođe bilo je tik uz porodičnu kuću Šnajderovih, a mnogo godina kasnije, u jednom intervjuu, Romi će otkriti detalje koje svet nije ni slutio.

romi snajder majka 0466153077-min.jpg
Profimedia 

Majka se razvela od njenog oca 1945. godine, a zatim preudala. Lepa ćerkica je trpela brojne nasrtaje svog očuha, a mnogo kasnije je jednoj nemačkoj novinarki ispričala i o majčinoj avanturi sa Hitlerom.

"Sigurna sam da je spavala s njim", kazala je Romi u razgovoru koji je molila da ostane neobjavljen. Sukob s majkom je eskalirao kad je Romi upoznala Alena Delona.

Kao u ljubavnim romanima, prvi susret na aerodromu je izazvao varnice, a glumica je tvrdila kako je francuski lepotan suviše arogantan. Na snimanju filma su se zaljubili jedno u drugo, a Romi je odlučila da napusti Nemačku i preseli se kod svog dragog u Pariz.

romi snajder majka 0485181890-min.jpg
Profimedia 

Tako je počela njena potpuna transformacija. Devojčica i princeza se pretvorila u fatalnu ženu, a Romi je postala prava Parižanka. Govorila je kao Francuskinja, tako je živela, tako je volela.

romi snajder alen delon 0635979104-min.jpg
Profimedia 

Kad ju je, pet godina kasnije, Alen Delon ostavio zbog druge žene, našla je utehu u Hariju Mejenu. Nemački glumac i reditelj nije oklevao s razvodom da bi mogao da oženi filmsku divu na vrhuncu karijere. Diva je bila i u petom mesecu trudnoće, a kad je rodila sina Davida, činilo se da su sve njene želje ispunjene.

romi snajder 0096758896-min.jpg
Profimedia 

Nažalost, sreća je trajala samo nekoliko godina. Hari i ona su se rastali, a sin nastradao u stravičnoj nesreći. Dečak je imao 14 godina kad je pokušao da se popne na ogradu i pao direktno na šiljke.

romi snajder 0688006409-min.jpg
Profimedia 

Nesrećna majka je dugo pokušavala da umiri tugu alkoholom i tabletama. Njen ljubavni život je obeležilo još nekoliko avantura, a onda i brak sa ličnim sekretarom tokom kojeg je rodila ćerkicu Saru.

romi snajder 0695477458-min.jpg
Profimedia 

Romi je umrla pod nerazjašnjenim okolnostima. Imala je samo 44 godine kad je nađena mrtva za stolom, uz alkohol i tablete. Obdukcije nije bilo, a u zvaničnom izveštaju je navedeno da je stradala od zastoja srca (pročitajte kako se može otkriti kome preti). Alen Delon je bio taj koji je uspeo da posmrtne ostatke njenog sina prebaci u Rominu grobnicu. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

U KOVČEG PORED POKOJNIKA SE STAVLJA GLAVA ZAKLANE KOKOŠKE! Neobični običaji u Timočkoj krajini tokom sahrana ORGANIZUJU I ORKESTAR Kurir televizija