Jelena i Novak Đoković venčali su se 2014. i iste godine dobili sina Stefana, a tri godine kasnije na svet je stigla i ćerkica Tara. Zajedno prolaze kroz sve životne izazove, a Jelena je teniseru prava životna podrška.

Kada je 2018. godine nakon poraza  od Francuza Benoa Pera  hteo da napusti beli sport upravo je Jelena našla način da ga vrati na teren.

Jelena Đoković je u TikTok diskusiji sa američkim novinarom Grejemom Bensingerom otkrila taj najmračniji dan u životu najboljeg svetskog tenisera.

Kazala je Jelena da su učestale povrede i kao i prekid saradnje sa trenerom Andreom Agasijem negativno uticali na Novaka, te da je bio iscrpljen i da mu je bila muka od tenisa.

"Posle tog meča Novak je hteo da odustane od tenisa" rekla je Jelena Đoković gostujući u jednom podkastu i nastavila:

"Okupio je sve članove svog tima i rekao im. Znate šta? Gotov sam! Prestajem! Plakali smo i rekli mu da ne može, da nije pravo vreme. Nije želeo da igra tenis, a čak nije želeo ni da vidi kako loptica prolazi pored njega.

novak djokovic 0789052340-min.jpg
Profimedia 

Jelena je učinila sve da pomogne Novaku da se ponovo zaljubi u sport dok ju je gledao kako se zabavlja sa decom na terenu.

"Nije želeo da zna bilo šta o tenisu. Ali volim tenis i svaki dan vodim decu na teren. Trećeg dana stigao je i Novak. Video je da se zabavljamo i da to nije vežba na kakvu je navikao godinama.

Tada se kod njega nešto prelomilo.

"Novak me je pitao, da li može da igra i dobije reket, ali sam ga odbila. Počela sam da ga zadirkujem i rekla sam mu da je odustao. Da je sada naš red da igramo tenis. Na kraju je odservirao i rekao da se oseća dobro. Potom se svaki dan vraćao da igra tenis sa nama. Konačno je pozvao svog trenera Marijana Vajdu i zamolio ga da nastave sa treninzima"

Nedugo posle toga Đoković je operisan i vratio se tenisu igrajući ga bez bolova. Čini se da ga je pauza ponovo fokusirala i od tada je igrao neke od svojih najboljih partija.

Jelena i Novak došli do velike prekretnice

"Tri godine od početka naše veze došli smo do prekretnice. Odlučili smo se za zajednički život, ali u Monaku je bilo teško pronaći posao. Sve je "zatvoreno", ali ja sam se igrom slučaja zaposlila u jednoj naftnoj kompaniji - pričala je Jelena Đoković o početnim danima u Monte Karlu, pa otkrila da im je veza bila na ozbiljnom iskušenju.

"Radila sam tamo godinu dana i to je bila nemoguća misija za našu vezu. U jednom trenutku Novak mi je rekao da više tako ne možemo... Dok sam studirala, tačno sam znala kada sam slobodna i kada mu se mogu posvetiti - dodala je ona.

"Na poslu sam provodila dane u kancelariji i naša veza se našla u iskušenju. Zato smo tražili drugo rešenje", ispričala je Jelena jednom prilikom, prenosio je "Story".

I kasnije su imali izazove. Kako je Novak imao mnoštvo poslovnih obaveza, putovanja i turnira, njegova supruga često je ostajala sama sa naslednicima. Prelomni momenat dogodio se kada je njen otac dao otkaz i doputovao u Monako da joj pomogne, nakon čega je shvatila da, kako kaže, treba da se opusti.

Jelena i Novak Đoković na svadbi kuma
ATA Images/Antonio Ahel 

"Kada je Tara imala dva meseca, Novak je otišao na mesec dana u Australiju. Ostala sam sama, bez ičije pomoći u Monaku, i zvala sam tada tatu i rekla kako ne mogu sve ovo sama. On je tada dao otkaz i došao", ispričala je jednom prilikom Jelena u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi" na TV "K1".

Od tog trenutka sve je bilo mnogo lakše i za nju i za Novaka.

"Od tog momenta pevamo dok se bavimo decom, objašnjava mi da ne mora sve da bude tako profesionalno, a ja sam sve ovo doživela previše profesionalno. Previše sam se unela u ulogu toga da sam žena nekog najboljeg u nečemu. Vrlo sam zahvalna na tome što sam ja Novakova životna partnerka, i on je zahvalan. Ali sam mislila da moram da budem nešto posebno, a ne samo Jelena, a on me voli baš samo kao Jelenu", iskrena je bila Novakova supruga i direktorka Fondacije "Novak Đoković".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO

DOČEK KOŠARKAŠA I NOVAKA ĐOKOVIĆA KOD SKUPŠTINE BEOGRADA Kurir TV