Bojan Tomović je smešten u bolnicu zatvorenog tipa, gde pevača leče od jake depresijeprouzrokovane bipolarnim poremećajem. Pojedini mediji su prvobitno preneli da je Bojan pokušao da se ubije.

Tomović je negirao vesti o pokušaju samoubistva i objavio da se sam prijavio u bolnicu videvši da mu se stanje veoma pogoršalo.

Poslao je sliku iz bolničkog kreveta, a u izjavi za Kurir je naveo da je da se oseća jako loše.

"Biće bolje valjda. Radili su mi opet tretmane blagom strujom za stimulacija mozga i hormona sreće, jer je bipolarni poremećaj hormonski disbalans mozga", kazao je Bojan.

bojan tomovic-min.jpg
Kurir TV 

Nakon što mu se vratila teška depresija, on je odlučio da se prijavi u jednoj bolnici u Crnoj Gori, "za svaki slučaj", kako je rekao.

"Bolnica jeste zatvorenog tipa, ali možemo koristiti svoj mobilni da bi se javljali porodicama", objasnio je Tomović.

Depresija vrlo ozbiljno mentalno oboljenje koje negativno utiče na osećanja, razmišljanja i ponašanje obolele osobe. Uzrokuje snažno osećanje tuge i gubitak interesovanja za sve aktivnosti, uključujući i one u kojima je osoba ranije izuzetno uživala.

Simptomi mogu biti različiti po intenzitetu, a uključuju još i promene u apetitu (gubitak težine ili gomilanje kilograma), probleme sa spavanjem (nesanica ili previše sna) kao i gubitak energije i umor.

depresija.jpg
Shutterstock  

Osoba koja pati od depresije se često oseća bezvredno, proganja je ideja krivice, ima teškoće u razmišljanju, koncentraciji ili donošenju odluka. Javljaju se misli o smrti ili samoubistvu.

Da bi se posumnjalo na depresiju, simptomi moraju potrajati barem dve nedelje i ukazati na značajnu promenu u odnosu na prethodni period u životu.

I neki drugi zdravstveni problemi mogu prouzrokovati slične tegobe, kao što su poremećaj u radu štitne žlezde, tumor na mozgu ili nedostatak nekih vitamina. Zato je važno obratiti se stručnjacima radi dijagnoze i eventualne terapije.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

LEKOVI NISU POMAGALI, LEČILI GA STRUJOM! Bojan Tomović progovorio o teškoj bolesti: Postojao veliki rizik od samoubistva! Kurir televizija