Dvadeset godina sam isprobavala razne terapije i lečila se, ali bez uspeha. Ovim rečima počela je svoju ispovest Linda Hamilton, glumica poznata širom sveta po ulozi u filmu "Terminator".

Dok su joj sve žene sveta zavidele na vitkoj liniji i zategnutim mišićima koji su je proslavili u akcionom mega hitu, ona je u sebi stalno mislila "Ne, nemojte joj zavideti, ona živi u paklu."

Da bi se spremila za ulogu Sare Parker koja u svemu prati Arnolda Švarcenegera, Linda je trenirala oko tri sata dnevno, šest dana u nedelji. Bilo je to izuzetno naporno za osobu koje još od malena kuburila sa linijom i prejedala se.

U korenu svega, bile su mentalne tegobe, ali je trebalo da prođe punih 20 godina obilaženja lekara i terapeuta da se otkrije bipolarni poremećaj. Imala je depresivne i manične epizode. "Moj prvi muž je to opisao ovako: kad nastupi radost, ona je neverovatna. Ali posle nje dolazi neverovatna tuga.

linda hamilton
Profimedia 

U maničnim periodima, nije mi bio potreban san. Spavala sam po četiri sata noću i budila se u odličnom stanju", priča glumica.

Međutim, mnogo toga nije bilo kako treba. "Mnogo toga sam primala k srcu. Na muža sam se ljutila zbog sitnica, a onda bi trpeo i on, pa čak i moji dever i zaova", priznaje Linda.

U depresivnim fazama, bilo je to "kao da tone u rupu iz koje se ne može izaći". Pokušavala je i sama da eksperimentiše sa lekovima, pila alkohol.

Linda Hamilton
Profimedia 

Onda je konačno našla smirenje kad je jedan terapeut rekao da ona pati od teškog bipolarnog poremećaja. Insistirao je da pozove njenog lekara opšte prakse i on joj je prepisao odgovarajuću terapiju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna