Proslavljeni glumac Milenko Zablaćanski preminuo je 22. januara 2008. godine nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila kod Čajetine, a iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i sinove Nikolu i Ivana. Ivan je imao 18 godina kada je izgubio oca, a nakon porodične tragedije krenuo je njegovim stopama i danas je uspešan glumac.

"Imao sam osamnaest godina i išao u četvrti razred srednje škole kada se nesreća dogodila. To je nešto što ne može nikada da se preboli, ali čovek nekako mora da se pomiri sa činjenicama i krene dalje. Morao sam da sazrem brže jer kad ostaneš bez oca, moraš da preuzmeš neke stvari koje je on radio, a nemaš više ni zaštitu koju si imao. Ali, u takvim situacijama to je normalno", pričao je ranije Ivan Zablaćanski za medije.

Mladi glumac nije dočekao da zaigra sa ocem, koji mu je bio uzor, ali je siguran da ga on odnekud gleda i bodri.

"Moj veliki san bio je da zaigram sa tatom na glavnoj sceni, ali to se zbog nesreće u kojoj je stradao, nažalost, nije dogodilo", rekao je jednom prilikom.

"Svestan sam toga da me on ne gleda iz publike kad izlazim na pozornicu, ali uprkos tome uvek me prožme snažan osećaj da me odnegde vidi. Kako god to zvučalo, verujem da me čuva i štiti. I uvek negde u svojoj glavi znam kome posvetim većinu predstava. Imam apsolutnu maminu podršku, iako zna da udeli i negativnu kritiku, ali uz njenu, osećam podršku i od oca. To je valjda i normalno, bavim se istim poslom, koračam hodnicima kojima je on prolazio, otvaram ista vrata, radim sa istim ljudima", svojevremeno je ispričao Ivan za magazin "Gloria".

Milenko mu, kako kaže, nikada ne bi dozvolio da klone i ta misao ga je motivisala da bude još bolji. I pored velikog bola i praznine u srcu, razlog za osmeh uvek pronalazi.

"Drago mi je da pored svega nisam izgubio dete u sebi jer umem i da se nasmejem i da zaplačem. Gluma nije moj beg od nesreće koja se dogodila, jednostavno sam srećan kada sam na sceni. Znam kako moj otac ne bi želeo da odustanem. Ta misao gura me napred da budem sve bolji i profesionalniji, baš onakav kakav je i on bio", pričao je glumac.

Ivan Zablaćanski prošle godine oženio se koleginicom Jelenom Puzić, sa kojom sada čeka bebu, a fotografije sa venčanja ovog mladog para pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/slavendoslo, Instagram/dudicivana Jelena Puzić i Ivan Zablaćanski

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Ivan Zablaćanski iskreno o odnosu sa partnerkom Jelenom Ružić Kurir televizija