Glumica Melita Bihalipreminula je u 89. godini, a iza sebe je ostavila upečatljive uloge. Publika je pamti po ulozi kućne pomoćnice u filmu "Maratonci trče počasni krug". Takođe, imala je zavidnu karijeru i u drugim ostvarenjima, kao i u pozorištu Duško Radović.

Melita je 17 godina bila u braku sa Ivanom, sinom čuvenog Pavla Bihalija, osnivača izdavačke kuće Nolit.

"Ko se razveo, pa posle ponovo stupio u brak nije zaslužio ni prvi put da se razvede. Nikada mi nije palo na pamet da se ponovo udam. Bila sam u braku 17 godina. Najlepše godine provela sam kao udata žena. Moj muž bio je izuzetan intelektualac, sin Pavla Bihalija, čuvenog osnivača Nolita. Bio je načitan i imao je sve moguće lepe osobine, ali je imao i jednu manu. Mnogo je pio, nažalost. Zbog toga i nismo imali dece", ispričala je glumica i priznala da je živela u iluzijama.

"Nisam ja prekinula brak. Stalno sam zamišljala da mogu da mu pomognem. Živela sam u iluzijama. Dosadilo mi je više da idem po kafanama i gledam ga kako se ubija. Sedela sam kod kuće kad nisam imala predstavu ili probu. Jednostavno, nisam htela da mu izigravam dvorsku ludu u kafani, a on je našao drugu, koja je htela. Nema tu nikakve filozofije, to je život", pričala je Melita u životnoj ispovesti za "Kurir".

 "Volela sam i posle njega. Nije ljubav samo prema partneru. Ja sam volela umetnost. Napisala sam knjigu, pisala za LUDUS, i tako. 'Malog Princa' adaptirala sam za dečji uzrast, ali sam promenila završetak, imala sam toliko hrabrosti da sam promenila Egziperija. Napisala sam na kraju da nije zmija ugrizla Malog Princa zbog čega je on umro, već sam stavila da je shvatio da ne želi da bude sam i pitao je sve da mu budu drugari.

Melita Bihali
Youtube / Printscreen / MONDO PORTAL 

Melita Bihali nije imala decu i, kako je istakla, ceo život je zbog toga patila.

 "Teško mi je što nemam dece, mislim da je to generalno patnja svakome ko je ostao sam. Pogotovo kada dođete u određene godine kada vam je potrebno da sa nekim komunicirate, popričate... da se izjadate. Nemam decu ni unuke, a opet sam nasmejana, valjda je to odlika jakih ljudi", rekla je glumica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

"RADILI SMO U PODRUMU U PANČEVU, ATMOSFERA JE BILA JEZIVA!" Glumica o svojoj ulozi u kultnom filmu "Maratonci trče počasni krug" Kurir televizija