Kada se prvi put zaljubio, bilo je to u vrtiću, a "izabrana" je bila jedna Vukica, ćerkica njegove vaspitačice. I danas je Jug Radivojević u ljubavi s odabranom, Milenom Vasić koja ga je osvojila na prvi pogled.

Reditelj je bio tada u potrazi za glumicom koja će odigrati Koštanu u njegovoj diplomskoj predstavi. Diplomu je dugo odlagao, sve dok se nisu stekli svi uslovi za nju. Kad je, na nagovor sestre Ane, otišao u Atelje 212, Milena je zablistala pred njim već u prvom minutu.

"Ne da sam znao da će biti Koštana nego sam znao i da će mi biti žena", kazao je Jug više puta. Među njima je proradila snažna hemija, ali se veza nije održala. Kako je Milena to jednom objasnila, "izgubila ga je".

Juga su veoma privlačile glumice. "Ja volim žene, u svakom smislu, a naročito glumice jer znam koliko je to težak i zahtevan posao, naročito ako se glumica ostvaruje i kao majka", objasnio je reditelj. "Moja majka, žena, sestra, sve su glumice, i moguće je da sam često bio upućen baš na žene iz branše, jer nisam imao vremena da se družim sa nekim drugima."

2878027_jug-i-sloboda-foto-marina-lopicic-ataimages_ff.jpg
ATA / Antonio Ahel, Marina Lopičić 

Nije odoleo vatrenoj južnjakinji Slobodi Mićalović, danas srećno udatoj za Vojina Ćetkovića. Jug ne voli kad  se o njihovoj ljubavi danas priča. "Izuzetno cenim Slobodu, bili smo u lepoj vezi i drago mi je što se njena karijera odlično razvija", kaže Jug. Zanimljivo je da je jednom prilikom morao da uskoči u ulogu umesto Vojina.

"Bio sam asistent na predstavi Vide Ognjenović `Devojka mokre kose` u JDP. Nešto je Vojin Ćetković pobrkao termine i nije mogao da se pojavi u predstavi. Pošto sam znao tekst, `uskočio`" sam u lik Askera. A to nije bila mala uloga!", seća se Jug.

jug radivojevic.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Prva supruga ipak nije bila iz sveta glume. Sa Lanom Krunić je dobio sina Vuka, ali se brak nije održao. Jugu je razvod, uz smrt oca, bio najjači stres u životu. "Kako drugačije... ", kaže reditelj. "Ali kad nema izbora, to je ipak najbolji izbor."

Milena takođe ima decu iz prvog braka. "U mladosti smo osećali jaku hemiju, a onda se on oženio, a ja sam se udala, pa je Jug dobio sina Vuka, a ja moje Nikolu i Lanu", ispričala je glumica. "Nakon što smo oboje izašli iz zajednice, opet smo se sastali i evo trajemo. Ispričali smo našoj deci priču o nama i rekla sam im: `Jednom sam ga izgubila, sad bih bila glupa da dozvolim da se to opet desi`".

Sa Slobodom je danas odlična prijateljica i često objavljuju zajedničke slike na društvenim mrežama.

 Pogledajte još Mileninih slika u galeriji!

instagram / milenavasicofficial Zgodna glumica danas je supruga reditelja Juga Radivojevića.

Tekst: Lepa&Srećna